Kahramanmaraş Menzelet Baraj Gölü çevresindeki böcek faunası üzerine ön bir araştırma
The preliminary studies on the insect fauna of Menzelet Dam's region
- Tez No: 237884
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZLEM KALKAR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Biyoloji, Biology
 - Anahtar Kelimeler: Kahramanmaraş, Menzelet Baraj Gölü, Böcek, Fauna, Biyoçeşitlilik, Kahramanmaraş, Menzelet Dam, Insect, Fauna, Bio-diversity
 - Yıl: 2009
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu araştırma Kahramanmaraş ili Menzelet Baraj Gölü çevresinde 2007?2008 yılları arasında yapılmıştır. Çalışmanın amacı, Ceyhan Havzası'na dâhil olan bu bölgedeki böcek faunasının belirlenmesi için ön çalışma yaparak yörenin biyoçeşitlilik açısından zenginliğini göstermektir. Bölgenin genel yapısı göz önüne alınarak dört istasyon belirlenmiş ve ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında ayda 2?4 defa olmak üzere arazi çalışmaları yapılmıştır. Araştırma sonucunda 14 takım, 82 familya ve 126 tür teşhis edilmiştir. Bu takımlar, Blattaria (1 familya, 1 tür), Coleoptera (18 familya, 32 tür), Dermaptera (1 familya, 1 tür), Diptera (11 familya, 12 tür), Ephemeroptera, Hemiptera (7 familya, 10 tür), Homoptera (5 familya, 6 tür), Hymenoptera (13 familya, 15 tür), Lepidoptera (12 familya, 34 tür), Mantodea (2 familya, 3 tür), Neuroptera (3 familya, 5 tür), Odonata (4 familya, 4 tür), Orthoptera (4 familya, 2 tür), Thysanura (1 familya 1 tür) olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was carried out at Menzelet Dam in Kahramanmaraş in 2007-2008. The aim of this preliminary study was to determine the insect fauna and to show richness of bio-diversity of this region which is in Ceyhan Basin. Considering the general structure of the area, four stations were determined and sampled periodically 2-4 times at spring, summer and autumn. At the end of the study, 14 order, 82 family and 126 species were determined. These orders were Blattaria (1 family, 1 species), Coleoptera (18 family, 32 species), Dermaptera (1 family, 1 species), Diptera (11 family, 12 species), Ephemeroptera, Hemiptera (7 family, 10 species), Homoptera (5 family, 6 species), Hymenoptera (13 family, 15 species), Lepidoptera (12 family, 34 species), Mantodea (2 family, 3 species), Neuroptera (3 family, 5 species), Odonata (4 family, 4 species), Orthoptera (4 family, 2 species), Thysanura (1 family 1 species).