Heisenberg grubunda eğrilikler
Curvatures in Heisenberg group
- Tez No: 237898
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ESSİN TURHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Heisenberg Grup, Biharmonik Eğri, Helis, Heisenberg Group, Biharmonic Curve, Helix
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
- Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 47
Özet
Bu çalışma iki bölüm halinde düzenlenmiştir.Birinci bölüm; çalışmamıza temel oluşturan tanım ve teoremleri içermektedir. ?kinci bölüm çalışmamızın orijinal kısmıdır.Bu bölümde önce Heisenberg grubu ve özellikleri verilmiştir. Sonra Heisenberg grubunda biharmonik eğriler için karakterizasyon yapılmıştır. Ayrıca Heisenberg grubunda non-geodezik biharmonik eğrilerin helis olduğu ispatlanmıştır. Daha sonra biharmonik eğriler için parametrik denklemler elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of two chapters.In the first chapter; fundamental definitions and theorems are given. The second chapter is original part of our study. In this chapter, firstly it is given that Heisenberg group and its properties. After, characterization is done for biharmonic curves in Heisenberg group. Also, it is proved that non geodesic biharmonic curves are helis. Finally, it is obtain that parametric equations for biharmonic curves.