Kur'ân-ı Kerim'de edebi yönden dünya hayatı
The life of world in respect of literary in the Qur?an
  1. Tez No: 239021
  2. Yazar: RAHMİ SANCAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'ân, dünya, el-hayatü't-dünya, ahiret, i'caz, edebi, tesbih, temsil, Qur?an, world, the life of world, the life after death, ı?caz, literary, comparison, representation
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Kur'ân-ı Kerim'e baktığımızda iki hayattan bahsedildiğini görürüz. Birisi, elhayatu-d-dünya denilen en yakın hayattır. Bundan maksat içinde yasadığımız ve ebedihayatı elde edeceğimiz ilk hayat olan dünya hayatıdır. Diğeri ise el-hayatu'l-ahire seklindegelen ve dünya gibi sonlu değil ebedi olan ahiret hayatıdır. Kur'ân sonlu olan dünyahayatını, tesbih ve temsil gibi sanatlar yoluyla, edebi sanatsal bir dil kullanarak dikkatleresunar. Çoğu zaman beliğ tesbih formatında gelen ayetlerle dünya hayatı bu sekilde, bazenoyun ve eğlence olarak, bazen de aldatan, az, çok çabuk geçen bir meta olarak anlatılır.
Özet (Çeviri)
When we look at the Qur?an, we will see that it is talk about two life. First, it isnamed as the life of world that it is the nearist life. This is the life of world that we livethere and gain the eternal life. Second, it is the life after death. ?t is eternal life. ?n theQur?an the life of world is offered with comparisons and representations. ?n the Qur?an, it isused an aternal artistic language. ?n the Qur?an the life of world is somatime told as playand entertainwent, sometime it is told as cheater object.