Lojistik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri (Gaziantep ili örneği)
The problems of the logistics sector and solution suggestion (A case study in Gaziantep)
- Tez No: 239297
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET TEKİNKUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, lojistik sektörünün sorunları, Gaziantep lojistik sektörü, Logistics, logistics sector problem, Gaziantep?s logistics sector
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu araştırma Gaziantep lojistik sektörünün mevcut yapısını gözden geçirerek, sektörün sorunlarını belirlemek ve bu sorunlara çözüm önerileri getirerek sektörün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın ana kütlesini 2008 yılında Gaziantep Ticaret Odası'na kayıtlı 96 lojistik ve uluslararası taşımacılık firması oluşturmaktadır. Araştırmada anket yöntemi kullanılarak veriler elde edilmeye çalışılmıştır. Verileri değerlendirmede öncelikle frekans dağılımları ve yüzde yöntemi kullanılmış sonrasında verilerin ortalaması, varyansı, standart sapması hesaplanmıştır. Yapılan hesaplamalar sonucunda Gaziantep lojistik sektöründe dış kaynaklı sorunların olduğu ortaya çıkarılmıştır. Son olarak bulgular literatür çerçevesinde yorumlanarak elde edilen bulgular ışığında öneriler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was prepared to define the problems of logistics sector in Gaziantep by analyzing the current position of the sector and to help the improvement of sector by suggesting reasonable solutions to these problems. A survey conducted within the study to gather datas, from a sample of 96 hundreds logistics companies which is driven from logistic and international transportation companies registered to Gaziantep Trade Chamber in 2008. When analyzing the datas from the survey, first frequencies and descriptive statistics were used to define the data, after mean, variance and standart deviation are used.At last with the enlightment of these findings and regarding the historical studies of this topic we proposed suggestions for basic issues of logistics sector in Gaziantep.