Türkiye'de lojistik sektörü ve sorunları
The logistics sector in Turkey and problems
  1. Tez No: 320065
  2. Yazar: FİLİZ ÇOKAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET AYTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik, lojistik sektörünün sorunları, Türkiye'de lojistik sektörü, Logistics, logistics sector problems, the logistics sector in Turkey
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışma Türkiye'de gelişmekte olan lojistik sektörünün mevcut yapısını ve sektörün gelişimini gözden geçirerek, sektörün sorunlarını belirlemek ve bu sorunlara çözüm önerileri getirerek sektörün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılmıştır. Bu araştırma nitel bir araştırma olup, Türkiye lojistik sektörünün önde gelen 7 işletmesinin temsilcileriyle yapılmıştır. Yapılan bu çalışmada müşteri hizmetleri, satın alma, taşıma, depolama, elleçleme ve gümrükleme faaliyetlerinde karşılaşılan sorunlar incelenmiştir. Yapılan analiz doğrultusunda sonuçlar değerlendirilip, önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to contribute on development of Logistics Business in Turkey by analyzing the current structure to indicate the problems of the logistics buiness sector and by proposing solutions to these problems of fast growing logistics business. This thesis is a qualitative analysis which 7 leading big companies of Turkish Logistics Business are incolved with their representatives. Within this thesis obstacles and problems during customer care, purchase, transport, storage, handling, customs clearance services are investigated and studied. as a result of the analysis, results are considered and solutions are proposed.