Çağdaş pazarlamanın modern sunumu yüzen fuarlar
Modern presentation of contemporary marketing floating fairs
- Tez No: 239392
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN TAŞKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bluexpo, Pazarlama, Fuar sektörü, yüzen fuar, seyyar sergi, Bluexpo, Marketing, Exhibition Industry, Floating Fair, Mobile Exhibition
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışmada 1926 ? 2008 yılları arasında Dünya genelinde gerçekleştirilen ?yüzen fuar? uygulamaları incelenmekte, gerçekleştirilen projelerin ülke ekonomilerine katkıları ve diğer fuar organizasyonları ile farkları değerlendirilmektedir. Bu kapsamda 1926 yılında Büyük Önder Atatürk tarafından gerçekleştirilen ?Seyyar Sergi?, 1960 ? 1969 yılları arasında Japonlar tarafından gerçekleştirilen ?Sakuramaru?, 1983 yılında İskandinav Ülkeleri tarafından gerçekleştirilen ?Princess Of Scandinavia?, 2005 yılında Almanlar tarafından gerçekleştirilen ?Einstein?, 2006 yılında Amerikalılar tarafından gerçekleştirilen ?Sea Fair? ve 2007, 2008 yıllarında ADG Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Bluexpo organizasyonları proje detayları ve ürettikleri sonuçlar açısından ele alınıp irdelenmektedir. Yüzen Fuar; yerleşik fuar alanlarında gerçekleşen fuarlardan farklı olarak bir feribotun garaj bölümünde gerçekleşen ve seyyar olan bir fuar sistemidir. Bu alternatif fuar projesi ile organizasyon maliyetleri, lojistik hizmetler ve ziyaretçi hedefleri açısından oldukça verimli sonuçlar üretmek mümkündür.
Özet (Çeviri)
In this Study, ?Floating Fairs? which took place between 1926- 2008 have been analyzed and their differences from other fair organizations have been evaluated along with their contributions to the economy of the country they were realized in. Within this framework, other similar organizations such as ?Floating Fair?, realized by the great leader Mustafa Kemal Ataturk in 1926, ?Sakuramaru? realized by Japan between 1960-69, ?Princess Of Scandinavia? realized by Scandinavian Countries in 1983, ?Einstein? realized by Germany in 2005, ?Sea Fair? realized by USA in 2006 and Bluexpo realized by ADG Trade Fairs in 2007-08 have been examined in terms of project details and following results. Floating fair, different from other established fairs, is an exhibition system that takes place in the garage area of a ferry. Thanks to this alternative fair project it is possible to come up with effective results concerning organization expenses, logistic services and visitor purposes.