Basel II risk yönetimi ve KOBİ'lere etkileri
Basel II risk manangement and the effect's on SME's
- Tez No: 239486
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. KARTAL SOMUNCU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Basel II, KOBİ, Risk Yönetimi, Basel II, SME, Risk Manangement
 - Yıl: 2009
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
 - Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmanın amacı, Basel II ve Risk Yönetiminin KOBİ'ler üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Bu amaçla ilk olarak, KOBİ tanımları, KOBİ'lerin genel yapısı, avantaj ve dezavantajları, finansman sorunları ve alternatif finansman kaynakları ile ilgili bilgiler verilmiş, daha sonra, Basel II ve Risk Yönetimi konuları izah edilmiştir. Ayrıca konuyla ilgili olarak ortaya çıkan örnek olaylardan bahsedilmiş, son olarak 2008 küresel mali kriz ve Türkiye'ye etkileri konusuna değinilmiştir.Yapılan çalışmada Basel II uygulamaları ve Risk yönetiminin KOBİ'ler üzerinde doğrudan etkileri olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This research aims to investigate Basel II and the effects of Risk Manengament on SME?s.This research contains some information about the definitions and the general forms of SME?s, its advantages and disadvantages, financial problems and alternative financial sources. By the way here are some sample events related to the topic. Finally you will be able to find some data about the recent economical crisis and its effects on Turkey.Through the research it is found out that Basel II and the risk manengamet have direct effects on SME?s.