Mehasin ve Süs dergilerinin incelenmesi ve seçme metinler
Journal of Mehasin and Süs anlysis and selected texts
  1. Tez No: 239503
  2. Yazar: ADEM TAŞLI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEZAİ COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Modernleşmek, Kadın hakları, Kadın eğitimi, Güzellik, Moda, Modernization, Women rights, Women?s education, Beautfy, Fashion
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bölümü
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 304
Özet
Bu çalışmada Mehmet Rauf'un çıkardığı Mehasin ve Süs dergileri incelenmiştir.Dergiler etrafında II. Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e Türk kadınının geçirdiği değişim değerlendirilmiştir. Mehmet Rauf'un hayatı da kısaca açıklanmıştır.Çalışma üç ana başlıktan oluşmuştur.Birinci bölümde, Mehmet Rauf'un hayatı ve II. Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e kadın dergiciliği değerlendirilmiştir.İkinci bölümde her iki dergi ayrıntılı olarak incelenmiştir.Son bölümde de örnek metinlerle çalışmadan elde edilen sonuca yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study magazines called ?Mehasin? and ?Süs? which Mehmet Rauf published were examined.Through magazines, Turkish women?s alteration process from Meşrutiyet II to Republic was evaluated. Mehmet Rauf?s life was stated brieflyThe study is composed three main headingsAt first part, Mehmet Rauf?s life and women?s magazines from Meşrutiyet II to Republic were assessed.At second part, both magazines are studied comprehensively.At the last part, there is the conclusion with gained from studying with sample texts.