İlköğretim okullarında ikinci kademe öğrencilerinin sınıf kurallarını benimseme düzeyi
Adaptation level class rules in primary schools second stage students
  1. Tez No: 240282
  2. Yazar: SALİH KÖKTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Class Rules, Primary School Second Stage, Determinate Level
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
Bu çalışma ilköğretim ikinci kademede öğrenim gören öğrencilerin sınıf kurallarını benimseme düzeyini belirlemek amacıyla yapılmıştır.. Araştırmanın çalışma evreni 2008-2009 eğitim öğretim yılında İstanbul ili Avrupa yakasındaki ilköğretim okulları ikinci kademede öğrenim gören öğrenciler, araştırmanın örneklemini ise, İstanbul ili; Bakırköy, Güngören ve Bağcılar İlçe Mili Eğitim Müdürlüklerine bağlı ve araştırmaya tesadüfî olarak katılan ilköğretim okullarında ikinci kademede öğrenim gören 356 öğrenci oluşturmaktadır.Veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından geliştirilen 30 maddeli Likert tipi dörtlü bir ölçek kullanılmıştır. İlköğretim okulu ikinci kademede öğrenim gören öğrencilere uygulanan anketlerden elde edilen veriler kodlanarak bilgisayar ortamına girilmiştir. Elde edilen verilerin çözümlenmesinde SPSS Windows-10 istatistik paket programı kullanılmıştır. Toplanan veriler SPSS paket programı yardımı ile istatistikî işlemlere tabi tutulmuş ve tablo haline getirilmiştir.Araştırma kapsamındaki ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin, ?İlköğretim Okullarında İkinci Kademe Öğrencilerinin Sınıf Kurallarını Benimseme Düzeyi?ne yönelik ifadelere verdikleri cevapların toplam aritmetik ortalamasının ise X= 2,80 ?Katılıyorum? düzeyinde olduğu ortaya konulmuştur.Anahtar Sözcükler : Sınıf Kuralları, İlköğretim 2. Kademe, Benimseme Düzeyi.
Özet (Çeviri)
This dissertation was performed purpose of adaptation level to determinate class rules in primary school second stage students. Research?s study cosmos composes in year of 2008-2009 training-education in İstanbul province Europe side primary school second stage students, as for sample study to Bakırköy, Güngören and Bağcılar District National Directorships linked with and to study participate unconcious in primary school second stage 356 students.As a data collect implement, are used 30 substances kind of Likert a quartet scale by researcher developed. To primary school second stage students applied from polls verified data saved. to be code in computer. SPSS Windows-10 statistic package program was used for provided data analysis. Collected data was applied statistical proseses via SPSS package program and was made scheme.In which the research scope primary school second stage students?, to aimed at expressions ?Adaptation Level Class Rules In Primary Schools Second Stage Students? answers as for was proved sum arithmetic average is X=2,80 ?I agree?