Etkin takım yönetimi ve etkin liderlik arasındaki ilişkinin kamu ve özel sektör bankalarında ampirik olarak incelenmesi
An empirical research about the relationship between efficient team management and efficient leadership at state and private banks
- Tez No: 240474
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLTEN EREN GÜMÜŞTEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Etkin takımlar, Etkin liderlik, Bankacılık sektörü, Efficient teams, efficient leadership, banking sector
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
İşletmelerin, günümüzde gelişen dünya koşullarına ayak uydurabilmek, rakiplerinin karsısında tutunabilmek ve en önemlisi bir adım önde olabilmek için çeşitli stratejiler belirleyerek yeniden yapılanma sürecine girdiği bilinmektedir.Yeniden yapılanma sürecinde, rekabet üstünlüğü sağlayabilme, verimliliği artırarak fark yaratabilmek için tercih edilen yöntemlerden biriside etkin takımlar oluşturmak şeklinde karsımıza çıkmaktadır. Bu arada etkin takımların oluşturulması ve kontrol edilip hedeflere daha iyi bir şekilde kanalize edilebilmesi için bu işlemin etkin kişilerle yapılması beklentileri olumlu yönde etkileyecektir. İşte bu aşamada karşımıza çıkan kavram etkin liderlik olmaktadır.Çalışmada, bankalarda etkin takım yapılarının oluşturulması sürecinde etkin liderliğin rolünün, Bankacılık sektörü çalışanları tarafından (Cinsiyet, Yaş, Öğrenim durumu, hizmet süresi ve Çalışılan sektör Değişkenine göre) algılanmasında anlamlı farklılıklar olup olmadığı araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
It is commonly known that at the present days, business enterprises is getting into restructuring process by determining new strategies in order to keep up with developing world conditions, to be able to compete against rivals and most importantly to be one step forward.During the restructuring process, gathering efficient teams is one of the methods in order to get competitive advantage and to improve productivity. In order to gather efficient teams and control and direct these teams properly, this gathering operation should be done by an efficient person. At this stage, we will be confronted with ?efficient leadership? concept.In this study, it is researched that, among the banking sector staff, if there is a meaningful differences (according to sex, age, education, working period etc.) on perceiving the role of an efficient leadership during gathering efficient teams.