Georg Phillippe Telemann'ın flüt ve orkestra için a moll süiti'nin form ve icra açısından incelenmesi
The analysis of George Phillipp Telemann's a moll suite for flute and orchestra in regard to formal structure and performing respects
- Tez No: 241013
- Danışmanlar: DOÇ. ALİ AKPEROV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Barok DönemSüitFormFlütİcra, Baroque PeriodSuiteFormFlutePerformance
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Barok Dönem, opera denemeleriyle başlamış ve Johann Sebastian Bach'ın ölümüyle sonlanmıştır. Kendinden sonraki çağları da etkilemiş olan bu dönem sadece müzikte değil birçok bilim ve sanat dalında da kendini göstermiştir.Müzik alanında birçok değişim ve yenilik getiren Barok Dönem` in olgunluk dönemi Alman etkisiyle gelişmiş ve doruğa ulaşmıştır.Bu araştırmada Georg Phillippe Telemann` ın müziği ve müzik tarihindeki önemi, hayatı ve yaşadığı dönemin özellikleri, flüt ve orkestra için yazdığı a moll Süiti''nin form açısından kavranması ve icra edilirken karşılaşılacak sorunların kolayca giderilmesi için yapılabilecekler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Baroque Period had started with experiments on opera and ended up with Johann Sebastian Bach?s death.This period, being inspirational and influential on the following periods; not only effected music, but also various kinds of art and science.The maturity of the Baroque period which inspired various changes in music style has developed under German influence.In this research, Georg Philipp Telemann?s music, his importance in music history, and the aspects of the period he lived have been examined; a series of suggestions have been put forward in order to help perceiving the formal structure of his a moll suit for flute and orchestra ; and for solving the difficulties that possibly would be encountered. while performing this music.