Göreve dayalı öğretim yönteminin Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretiminde dinleme becerisinde kullanılmasının avantajları
The advantages of using task-based language teaching in listening skills in teaching Turkish as a foreign language
  1. Tez No: 241018
  2. Yazar: MURAT YORULMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSNÜ CEYLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Eğitim ve Öğretim, Linguistics, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Göreve Dayalı Öğrenme ve Öğretim, Görev Çerçevesi, Dinleme Becerisi, Yabancı Dil Olarak Türkçe, Task ? based Learning and Teaching, Task Framework, Listening Skill, Turkish as a Foreign Language
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Göreve Dayalı Öğretim Yönteminin Türkçe'nin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Dinleme Becerisinde Kullanılmasının AvantajlarıBu çalışma, Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretiminde göreve dayalı öğretim yönteminin dinleme becerisinde kullanılmasının avantajlarını ortaya koymak ve aynı zamanda Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretimindeki yöntem sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılmıştır.Çalışma, tanımlayıcı bir niteliğe sahip olarak, Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretimindeki yöntem sorununa göreve dayalı öğretim yönteminin kullanıldığı dinleme becerisi ders planları ve malzemeleri ile bir açıklık getirmiştir. Çalışma beş bölümden oluşmaktadır.İlk bölüm çalışmaya ilişkin amaç, önem, tanımlar ve kısaltmaları içermektedir. İkinci bölümde çalışmanın kuramsal çerçevesi yer almaktadır. Bu bölümde dil öğretimi, dil öğretiminin tarihçesi, yabancı dil öğretim yöntemleri, göreve dayalı öğrenme ? öğretme, Türkçe'nin Yabancı Dil Olarak Öğretimi, yabancı dil öğretiminde dinleme becerisinden bahsedilmektedir. Üçüncü bölüm ilgili yayın ve araştırmaları, diğer bölüm ise araştırma yöntemini içermektedir. Son bölüm sonuçlar ve önerilerden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
The Advantages of Using Task-Based Language Teaching in Listening Skills in Teaching Turkish as a Foreign LanguageThis study has been carried out for the purpose of stating the advantages of using task ? based language teaching in listening skills in teaching Turkish as a foreign language and it has also been done for the purpose of finding solutions on the method problem in teaching Turkish as a foreign language.By having a descriptive character, the study has brought an openness to the `method problem in teaching Turkish as a foreign language? with the lesson plans and materials that include task ? based language teaching. The study consists of five main parts.The first chapter includes aim, importance, definitions and abbreviations. In the second chapter, there is the study?s theoretical framework. In this chapter, it is mentioned about language teaching, the short history of language teaching, foreign language teaching methods, task ? based learning and teaching, teaching Turkish as a foreign language teaching. The third chapter includes the publications and researches related to the subject of the study, and the next chapter includes research method. The last chapter consists of the results and suggestions.