Parçalı üretimler için sayma ve istifleme makinesi
Counting and packing machine design for pieced productions
- Tez No: 243717
- Danışmanlar: PROF. DR. ATİLLA BOZACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Plastik bardak paketlemesi, sayma makinesi, yatay paketleme makinesi, fleksibıl ambalaj, Plastic cup packaging, counting machine, horizontal packing machine, flexible packages
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Gelişen teknoloji ile iş gücünü en verimli şekilde kullanmak endüstri savaşlarındaki en önemli kural olmuştur. İnsan gücünün önüne geçen teknolojinin, uygun bir şekilde tasarlanmış makinenin yardımıyla kullanılmasıyla kesin sonuç alınması sağlanacaktır.Bu çalışmada plastik bardak paketlemesinde karşılaşılan sorunların çözülmesi için bir makine tasarımı yapılmıştır. Öncelikle plastik ekstrüzyon yöntemi hakkında bilgiler verilmiştir. Daha sonra istekler listesi sıralamış ve bu listeye göre problemler tanımlanmış ve analizleri yapılmıştır. Problemlerin muhtemel çözümleri araştırılmış ve incelenmiştir. Bulunan çözüm önerilenden uygun olan çözümler seçilerek örnek bir makine tasarımı yapılmıştır. Tasarıma göre sistemin üç boyutlu modellemesi ve taslak oluşturulması amacıyla hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
With the continuous progress in technology, using workforce in the most efficient way became the prominent tool in the competing industry. For the technology, which got ahead of manpower, the definite results are to be obtained with the help of the properly designed machines.In this study, a machine is designed in order to solve the problems that are encountered in the plastic cup packaging. In particular, information about extrusion process is given.Following that, a list of requests is prepared and according to this list, problems are defined and their analyses are made. The possible solutions are examined and the most suitable ones are selected. In accordance with these selected solutions, an exemplary machine design is created in order to model the 3d design of the system and to obtain a draft.