Sub-kronik tiner bağımlısı ratlarda karaciğer ve akciğer dokularında bazı biyokimyasal parametrelerdeki değişim ve bunlara alfa-lipoik asitin etkisinin araştırılması
Investigation on the changes of some biochemical parameters and the effect of ?-lipoat on these changes in liver and lung tissues of sub-chronic thinner addictive rats
  1. Tez No: 244386
  2. Yazar: ŞERİFE YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHSİN KONUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyokimya, Biochemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Tiner, Alfa Lipoik Asit, Akciğer, Karaciğer, Yağ Asiti, Thinner, Alfa Lipoic Acid, Lung, Liver, Fatty acid
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu çalışmada, ratların karaciğer ve akciğerlerinin yağ asidi bileşimi üzerine tiner inhalasyonu ve alfa lipoik asitin etkileri araştırılmıştır. Deneyler üç aylık 40 Sprague-Dawley cinsi ratlarla gerçekleştirilmiştir. Tiner inhalasyonu ve alfa lipoik asidin etkisi 6 hafta süre ile gözlenmiştir.Ratların karaciğer ve akciğerlerinin yağ asidi bileşimlerinin tiner inhalasyonu ve alfa lipoik asit verilmesi ile etkilendiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, the effects of thinner inhalation and alfa lipoic acid on fatty acid of liver and lung of the rats were investigated. Three months old 40 Sprague-Dawley rats were used in the experiments. Rats were exposed thinner inhalation and alfa lipoic acid for six weeks. It was shown that fatty acid composition of liver and lung of the rats were effected by thinner inhalation and alfa lipoic acid intake.