Analysis of transient heat conduction in floor heating systems by the elliptic grid generation technique
Tabandan ısıtmalı sistemlerde geçici rejim ısı iletimi probleminin eliptik grid üretim yöntemi ile analizi
- Tez No: 24493
- Danışmanlar: PROF. DR. MAZHAR ÜNSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Tabandan Isıtma, eliptik arid üretimi, kordinat transforms Poisson denklemleri, Fourier transformu, sonlu farkfar, Floor Heating, elliptic grid generation, coordinate transform, Polsson's equations, Fourier Transform, Finite Difference. Ill
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZET TABANDAN ISITMALI SİSTEMLERDE GEÇİCİ REJİM ISI İLETİMİ PROBLEMİNİN ELİPTİK 6RİD ÜRETİM YÖNTEMİ İLE ANALİZİ YILMAZ, Bircan Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi: Prof. Dr. Mazhar UNSAL Şubat 1992, 63 Sayfa Bu çalışmada, tabandan ısıtmalı bir sistemin modellenmesi ve bilgisayar simulasyonu yapılmıştır. Tabandan ısıtmalı sistemlerdeki geçici rejim ısı aktarım problemi eliptik grid üretimi yöntemi ile analiz edildi. Değişik su sıcaklıkları için beton plak içindeki sıcaklık dağılımı, beton plak yüzeyindeki sıcaklık ve ortama aktarılan ısı sürekli rejim için hesaplanmıştır. Eliptik grid üretimi yöntemi ile Poisson denklemleri nümerik çözülerek yeni bir koordinat sistemini elde edilmiştir. Problemin analizinde Fourier Transformu ve Sonlu Fark yöntemperi uygulanmıştır ve Fortran 77 dilinde bir bilgisayar programı hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF TRANSIENT HEAT CONDUCTION IN FLOOR HEATING SYSTEMS BY THE ELLIPTIC 6RID GENERATION TECHNIQUE YILMAZ, Bircan M. S. In Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mazhar ÜNSAL February 1 992, 63 Pages The subject of this investigation Is modelling and computer simulation of floor heating systems. Transient heat. conduction in floor heating systems is analysed by the elliptic grid generation technique. Temperature distribution within the floor slab, heat flux from floor slab to the space, floor surface temperatures and water temperatures inside heater tubes are solved under steady-state conditions for different configurations of floor slab. Elliptic grid generation is used to generate a curvellnear coordinate system numerically by solving Polsson's equations. Fourier Transform and Finite Difference techniques are applied to the transient heat transfer problem. A computer program is prepared in Fortran 77.