Ni-Ag alaşımlarına paladyum katkısının termodinamik ve mekanik özelliklere etkisinin moleküler dinamik incelenmesi
Molecular dynamics investigations of the termodynamical and mechanical effects of palladium addition into Ni-Ag alloys
- Tez No: 245342
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ÇORUH
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler dinamik, Quantum Sutton-Chen potansiyeli, üçlü alaşımlar ve soy-metaller, Molecular Dynamics, Quantum Sutton Chen Potantial, Ternary Alloy, Noble Metals
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Paladyum (Pd), Nikel (Ni) ve Gümüş (Ag)'ün ve bu metallerin farklı konsantrasyondaki alaşımlarının (Pd0.05Ni0.475Ag0.475, Pd0.1Ni0.45Ag0.45, Pd0.2Ni0.4Ag0.4, Pd0.33Ni0.33Ag0.33) katı faz fiziksel özellikleri moleküler dinamik yöntemi ile Quantum Sutton-Chen (Q-SC) potansiyeli kullanılarak incelenmiştir.Quantum Sutton-Chen potansiyel parametrelerinin ve model için gerekli bir özellik olan Rafii-Tabar birleştirme kuramının üçlü metal alaşımları içinde uygulanabilirliği tartışılmıştır. Farklı konsantrasyondaki alaşımların sıcaklığa karşı davranışı araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Solid state physical properties of palladium (Pd), nickel (Ni) and silver (Ag) noble metals and their ternary alloys in given concentrations (Pd0.05Ni0.475Ag0.475, Pd0.1Ni0.45Ag0.45, Pd0.2Ni0.4Ag0.4, Pd0.33Ni0.33Ag0.33) are studied by using molecular dynamics with Quantum Sutton-Chen (Q-SC) potential.Validity of Quantum Sutton-Chen potential parameters and applicability of Rafii-Tabar Combination Rules to ternary alloys are discussed. Thermodynamics behavior of alloys and metals are investigated.