Ahırlı-Yalıhüyük ve Bozkır (Konya) arasında kalan bölgenin florası
The flora of region among Ahirli-Yalihüyük ve Bozkir (Konya)
  1. Tez No: 245791
  2. Yazar: AHMET ALPER CAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ BAĞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Botanik, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Ahırlı-Yalıhüyük, Bozkır, Konya, Türkiye, Flora, Ahırlı-Yalıhüyük, Bozkır, Konya, Türkiye
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Bu çalışma Ahırlı-Yalıhüyük, Bozkır üçgeninde kalan bölgenin florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Çalışma alanı Davis'in Grid kareleme sistemine göre C4 karesinde yer almaktadır. Bölgeden 2007 - 2009 yılları arasında 950 bitki örneği toplanmış olup 70 familya ve 279 cinse ait 464 takson tespit edilmiştir. Taksonların Fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı şöyledir: Akdeniz elementi 79 (%17,02), Iran-Turan elementi 73 (%15,73), Avrupa-Sibirya elemeti 19 (%4,09),Geniş yayılışlı 104 (% 22,41). Endemik takson sayısı 49 (%10,56), bilinmeyenler 189 (%40.73)'dür. Çalışma alanında mecut 464 takson'un 5'i Pteridophyta divisiosuna aittir. Gymnospermae alt divisiosun'a 5 takson, Angiospermae alt divisiosun'a ait 454 takson vardır. Angiospermae alt divisiosuna ait olan Dicotyledones sınıfında 399, Monocotyledones sınıfında 55 takson tespit edilmiştir. İçerdiği takson sayısı bakımından en büyük familyalar: Compositae (Asteraceae) 53, Leguminosae (Fabaceae) 45, Cruciferae (Brassicaceae) 39, Labiatae (Lamiaceae) 34, Gramineae (Poaceae) 31, Caryophyllaceae 28, Umbelliferae 22, Scrophulariaceae 17. dir. En fazla takson içeren cinsler ise: Astragalus 9, Centaurea 8, Silene 8, Veronica 6, Bromus 6, Verbascum 5, Ornithogalum 5, Trigonella 5'dir.
Özet (Çeviri)
This research was carried out to determine the flora of and The research area is in the C4 square according to Grid sistem. As a result of the examination of 464 plant specimens collected from the area, between 2007 and 2009, 464 taxa belong to 70families and 279 genera was determined. The phytogeographic elements are represented as follow: Mediterranean 79 (%17,02), Irano-Turanian 73 (%15.73) and Euro ? Siberian 19 (%4,09). widespread taxa, 104 (%22,41), taxa are undeterminated 189 (%40.73). The number endemic taxa is 49 (%10,56). Five taxa belong to Pteridophyta 454 taxa belong to Spermatophyta. Gymnospermae are represented by 5 taxa, Angiospermae are represented by 399 taxa. In Angiospermae subdivision 454 taxa, belong to Dicotyledones and 55 taxa Monocotyledones. The largest families according to number of taxa in the research area are as follows: Compositae (Asteraceae) 53, Leguminosae (Fabaceae) 45, Cruciferae (Brassicaceae) 39, Labiatae (Lamiaceae) 34, Gramineae (Poaceae) 31, Caryophyllaceae 28, Umbelliferae 22, Scrophulariaceae 17. The richest genera are as follows: Astragalus 9, Centaurea 8, Silene 8, Veronica 6, Bromus 6, Verbascum 5, Ornithogalum 5, Trigonella 5.