Yer kabuğu nelerden oluşur ünitesinin kavranmasında görsel zekanın başarıya etkisi
Effects of visiual intelligence on students' success on subject ''what constitutes earth's surface''
- Tez No: 246301
- Danışmanlar: YRD.DOÇ.DR. ZAFER OCAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Fen ve Teknoloji öğretimi, Fen öğretimi, çoklu zekâ kuramı, görsel Zekâ, yer kabuğu nelerden oluşur, Science and Technology Education, Teaching Science, Multiple intelligence Theory, What constitutes of Earth?s Surface
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Fen Bilgisi Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu çalışmanın amacı ilköğretim altıncı sınıf öğrencilerinin Fen Bilgisi Dersi, `'Yer Kabuğu Nelerden oluşur `' ünitesindeki başarılarına, görsel zekânın öğretime etkisini araştırmak ve araştırma sonuçlarına göre çözüm önerileri getirmektir.Çalışmada ön test ve son test kontrol gruplu tasarım kullanılmıştır. Çalışmada yer alan öğrenciler deney ve kontrol grubu olmak üzere rasgele iki gruba ayrılmıştır. Araştırma örneklemi 16'sı erkek 22'si kız çalışma grubu, 17'si erkek 21'i kız kontrol grubu olmak üzere toplam 76 öğrenciden oluşmaktadır. Kontrol grubunda geleneksel öğretim yöntemleriyle, çalışma grubunda ise görsel zekâya dayalı yöntemlerle ders konuları işlenmiştir.Çalışma sonunda; Görsel Zeka ile öğretim stratejisinin öğrenci başarısına etkisi ile geleneksel öğretim yönteminin öğrenci başarısına etkisi arasında anlamlı bir fark görülmemiştir.
Özet (Çeviri)
Aim of this study is to analyze the effects of Spatial Intelligence methods on Primary School 6.th grade students? success in `What Constitutes of Earth?s Surface? which is one of main subjects of science and technology lesson and to offer solutions according to the results of researchIn this study, pre-test and final test group of control conception is used. Students involved in this study were randomly divided into two groups. The research sample consists of one study group including 16 boys and 22 girls and a control group 17 boys and 21 girls which is 76 students in total. Lesson subjects is planned and carried out by using traditional teaching methods in control group and spatial methods in test group.At the end of the study; a significant difference wasnot found between the effect of teaching with visiual intelligence and traditional teaching in terms of student achievement.