Kapalı düzgün eğri üzerinde tanımlı singüler integrallere yaklaşım
Approximation of singular integrals defined on the closed smooth curve
- Tez No: 246322
- Danışmanlar: YRD.DOÇ.DR. NİZAMİ MUSTAFA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kapalı düzgün Jordan eğrisi, singüler integral, Sokhotski-Plemelj formülleri, rasyonel polinom, Closed smooth Jordan curve, singular integral, Sokhotski-Plemelj formulas, rational polynomial
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu tez çalışması `'Kapalı düzgün eğri üzerinde tanımlı singüler integrallere yaklaşım'' konusu üzerine hazırlanmıştır.Kompleks fonksiyonlar için kapalı düzgün eğri üzerinde tanımlanan fonksiyonlara yaklaşım teoremleri verilmiştir.Ayrıca, bu çalışmada singüler integrallerin yaklaşımı öğrenilmiştir. Singüler integrallere rasyonel polinomlar yardımıyla yaklaşımın teoremleri verilmiş ve ispatlanmıştır.Tezde, singüler integrallere yaklaşım kapalı düzgün eğri üzerinde verilmiştir.2009, 56 sayfa
Özet (Çeviri)
This study aims to research `?The Approximation of singular integrals defined on the closed smooth curve??.Approximation theorems are given of functions defined on the closed smooth curve for complex functions.Moreover, in this study, approximation of singular integrals are examined. Approximation theorems are given to the singular integrals by rational polynomials and they are proved.In this thesis, approximation of singular integrals are given on the closed smooth curve.2009, 56 pages