İlköğretim fen bilgisi derslerinde laboratuarların yeri ve laboratuar yeterlilikleri
Importance of laboratuary and sufficient of the standards of the laboratuary in science teaching in primary education
- Tez No: 246336
- Danışmanlar: YRD.DOÇ.DR. ZAFER OCAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Laboratory sufficiency, laboratory safety, place of laboratory
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalışmada ilköğretim fen bilgisi derslerinde son yıllarda uygulanmaya başlanan, yaparak yaşayarak öğrenme ortamının fen bilgisi derslerine yansıması olan laboratuar uygulamalarının okullardaki uygulanma ve malzeme yeterlilikleri değerlendirilmeye çalışılmıştır.Bu çalışma 2007-2008 eğitim- öğretim yılında Kars ili merkez ilköğretim okullarında görev yapan 26 öğretmenin ankete katılmasıyla yürütülmüştür.Anket sonuçlarının frekans (f) ve yüzde (%) değerlerinin analizi sonucunda öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun laboratuar uygulamaları konusunda yeterli oldukları, fakat yaşanan aksaklıkların nedenini ise malzeme eksikliği olarak belirtmişlerdir.Anahtar Kelimeler : Laboratuar yeterlilikleri, Laboratuar güvenliği, Laboratuarın yeri
Özet (Çeviri)
In this study, application and material efficiency of laboratory applications at schools, which are reflections of active/engaged learning environment ? that is applied in recent years- to the Science Courses at primary schools is examined.This study is carrid out with the participation of 26 teachers, who works at the primary schools in Kars city center, to the survey. After the analysis of frequency(f) and percantage(%) values of survey results, it is stataed that majority of teachers are competent about laboratory applications and the present troubles are due to shortage of material.