İnternet destekli eğitim
Internet asisted education
- Tez No: 246394
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ OKATAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Web Tabanlı Eğitim, İnternet, E-Öğrenme, Web-Based Training, Internet, E-Learning
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Günümüz internet dünyasında eğitim alanında da çok çeşitli çalışmalaryapılmaktadır. Bu eğitimler ?internet destekli? ya da ?web tabanlı uzaktan eğitim?adını almaktadır. Web tabanlı uzaktan eğitim, geleneksel eğitim metotlarından farklıolarak, zaman ve mekân sınırlarını ortadan kaldıran, öğrenci merkezli, internetteknolojilerini kullanan bir destekleyici eğitim modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu çalışmada, web tabanlı eğitimde kullanılmak üzere, öğrencilerin bilgiyedershane ve okul dışında da kolay erişebilmesi için Öğrenci Bilgi Sistemi adı altındaİnternet Detekli Sınav Çözümleri yazılımı geliştirilmiştir. Yazılım bileşenleri. NetYazılım Geliştirme Platformunda ASP.NET programlama dili, MS-SQL ServerVeritabanı Yönetim Sistemi, Photoshop, Flash ve Dreamweaver Tasarım programlarıolmuştur. Yazılımın örnek uygulaması internet üzerinden yayınlanmış olup dershaneyöneticileri ve öğrenciler tarafından başarılı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
A lot of studies are made in today?s internet world in education field. Thesestudies are ?web-based distance? education and ?internet asisted?. Web-baseddistance education, difference from traditional education methods, is a studentcentered, corroborative education method which uses internet Technologies andeliminates time and place borders.In this study, internet asisted exam solutions software have been developed inthe name of ?Student Information System? to enable students reach knowledge bothof school and out of school. Software components are ASP.NET programminglanguage in the platform of. NET Software Development, MS-SQL Server DatabaseManagement System (DBMS), Photoshop, Flash and Dreamweaver programs.Sample application of software has been published via internet and found successfulby the course managers and students.