İnternet üzerinden robot kontrolü
Robot control over internet
  1. Tez No: 246944
  2. Yazar: MEHMET KAVAKLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HANİFİ GÜLDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Sunucu-istemci internet haberleşmesi, RF haberleşmesi, paralel port, Server-client internet communication, RF communication, paralel port
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tezde, bilgisayarla kablosuz haberleşen RF robot kitinin, internet üzerinden kontrolü yapılmıştır. RF robot kiti üzerinde bulunan kamera yardımıyla istemci ve sunucu bilgisayar başındaki kullanıcı kumanda ettiği RF robot kitinin hangi yöne gittiğini rahatlıkla görebilmektedir. Bilgisayara yüklü kontrol programı ile robotun hareketleri kontrol edilebilmektedir.Sistem üç ana kısımdan oluşmaktadır. Bunlar, istemci-sunucu haberleşme programı, haberleşme ünitesi ve RF robot kitidir. Haberleşme ünitesi bilgisayarın paralel portuna bağlanmıştır.Kullanılan mikrodenetleyici Pic Basic Pro programlama dilinde programlanmış, istemci-sunucu haberleşme yazılımı ise Microsoft Visual Basic 6.0 ile hazırlanarak proje bir bütün halinde tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
İn this thesis, control of a RF robot kit, which communicates wireless with the computers, over internet is implemented. With the help of a camera on the RF robot kit, the user on the client and server computer can easily see the direction of the RF robot kit. The movement of the robot can easily be controlled with the developped graphical user interface.The system consists of three parts.These are client-server communication programme, communication unit, and RF robot kit. The communication unit is connected to the parallel port of the computer. The microcontroller is programmed in Pic Basic Pro and the client-server communication is realized with the software developped in Microsoft Visual Basic 6.0.