Bankalarda hizmet içi eğitim etkinliği araştırması
The research of service training efficiently on banking sector
- Tez No: 249608
- Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN ÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Banka, Bankacılık Sistemleri, Katılım Bankaları, Hizmet İçiEğitim, Bank, Banking systems, Incorporation Banks, Service Training
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Tez çalışmamızın amacı, bankalarda hizmet içi eğitim uygulamalarının ayrıntılı olarak ortaya konularak, elde edilen veriler ışığında hizmet içi eğitim uygulamalarının iyileştirilmesi için önerilerde bulunmaktır. Bu doğrultuda Türkiye Finans Katılım Bankası bünyesinde verilen hizmet içi eğitim etkinliğinin değerlendirilmesi yöntemleri ve uygulamalarının neler olduğu incelenmiştir.Çalışma, ilk iki bölüm teorik ve son bölüm uygulama olmak üzere üç temel kısımdan oluşmaktadır. Teorik kısmın birinci bölümünde; genel olarak, bankacılık sistemleri ve sınıflandırılması konuları anlatılmış, teorik kısmın ikinci bölümünde; genel olarak, hizmet içi eğitim kavramı ve kapsamı konuları anlatılmıştır. Uygulama kısmı olan üçüncü bölümde ise, Türkiye Finans Katılım Bankası'nda uygulanan hizmet içi eğitim uygulamalarına yer verilmiştir. Genel olarak elde edilen bulgular, Türkiye Finans Katılım Bankasında hizmet içi eğitimlerin etkin ve düzenli bir şekilde yapıldığın ortaya koymaktadır.Tez çalışmamız son olarak, Türkiye Finans Katılım Bankası'nda uygulanan hizmet içi eğitim uygulamalarına ilişkin elde edilen bulgular ışığında sonuç ve önerilerin sıralanması ile tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to make suggestions for improving service training applications with obtained datas. By this way, the evaluating methods and applications of service training activity within Incorporation Bank of Türkiye Finans were investigated.This study is composed of three main parts such as two theoretical parts and one application part. In the first part of theoretical section, generally, banking systems and classification matters and in the second part of this section, service training concept and subjects of this scope are explained. In the third part as application section, the applications of service training that carried out in Incorporation Bank of Türkiye Finans were mentioned. Generally, obtained evidences displayed that Incorporation Bank of Türkiye Finans makes its service training effectively and regularly.Finally, this study was completed by organizing results and suggestionson the applications of service training carried out in Incorporation Bank of Türkiye Finans.