An investigation of the effectiveness of theme-based syllabus on the motivation of freshman students at Atılım University
Tema odaklı izlencenin Atılım Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinin motivasyonu üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 250765
  2. Yazar: SEÇKİN CAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞEGÜL DALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Motivasyon, tema odaklı izlence, Motivation, theme-based syllabus
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışma tema odaklı izlence uygulandığında öğrencilerin motivasyonunun artıp artmadığını araştırmaktadır.Atılım Üniversitesi İngilizce Servis Dersleri Birimi'nde tema odaklı izlence ilk kez uygulanmıştır. Yönetim tarafından uygulanan anketlerin sonucunda, içeriğin önemli bir motivasyon faktörü olduğu ve tema odaklı izlence kullanmanın öğrencilerin motivasyonu üzerinde pozitif etkisi olabileceği fark edilmiştir.Bu araştırma için, öncelikle öğrencilerin odaklanmak istediği konuları belirlemek için ilgi anketi uygulanmıştır. İlgi anketinin niceliksel analizinden sonra, beş haftalık tema odaklı izlence dizayn edilmiş ve sınıfta kullanılmıştır. Dönem sonunda, yirmi altı öğrenci ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler açısından bakıldığında, önerilen tema odaklı izlencenin ilk on hafta boyunca kullanılan izlenceden daha ilgi çekici ve motive edici olduğu görülmüştür.Bu araştırma, öğrencilerin ilgilerini yansıtan tema odaklı izlencenin öğrenci motivasyonunu arttırdığını göstermiştir. Böylece, öğrenciler derse ve dil öğrenmeye karşı pozitif tutum geliştirmişlerdir.
Özet (Çeviri)
This research investigates whether students? motivation improves when thematic syllabus is employed in the classroom.This is the first time a theme-based integrated skills syllabus is employed at Atılım University Departmental English Language Studies Unit. With the outcome of the questionnaires conducted by the administration, it was realized that content is an important motivating factor and employing a theme-based syllabus can have a positive effect on students? motivation.For this research, firstly an interest survey was employed to identify the areas students would like to focus on. After the quantitative analysis of the interest survey, a five-week theme-based syllabus was designed and employed for five weeks in the classroom. At the end of the semester, interviews were carried out with twenty six students. From the point of view of the students, proposed syllabus was much more interesting and motivating than the common one employed in the first ten weeks of the semester.This study showed that if a theme-based syllabus reflecting students? interests is employed in a classroom, student motivation improves. Thus, they can develop positive attitude towards the course and language learning.