Hz. Muhammed'in ibadetleri topluma benimsetme stratejisi
The strategy of adopting the Prophet Muhammad?s worship to the puplic
  1. Tez No: 253963
  2. Yazar: TURĞUT TUNÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SIDDIK ÜNALAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Hz. Muhammed, İbadet, Strateji, Tolerans, Sabır, Din, Cahillik, İnanç
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Hz. Muhammed'in İbadetleri Topluma Benimsetme Stratejisi tolerans ve sabrı kapsamaktadır. Hiç eğitilmemiş ve gelişmemiş bir toplum bu strateji ile kısa süre içerisinde modern, uzlaşmacı ve tolerans sahibi bir topluma dönüşmüştür.Bu strateji muhatabın tüm karakteri ve davranışlarına dikkat ettiği için dinleyenlere daima inanılmaz bir şekilde etkilemiştir. Buna ilave olarak bu strateji puta inanma yerine doğru inancı bulmaya yardımcı olmuştur.Sonuç olarak İslam Hz. Muhammed'in bu stratejisi sayesinde bir dünya dini olmuştur. Bugün milyonlarca müntesibi bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The strategy of adopting the Prophet Muhammad?s worship to the puplic comprises the tolerance and the patience. Any uneducated and undeveloped puplic were easly changed to be very modern and very high level egreeable and tolerable puplic in a short time by means of this strategy. Since this strategy takes care of all the personalities and the bahaviours of the listeners, it always gives an unbelievable effect to them. Additionaly, it also helps these people to find the right beliefs instead of believing the idolater.In conclusion, the Islam becomes a world religion due to the strategy of the Prophet Muhammad and recently millions and millions people are still trying to be a member of this religion.Key Worlds: The Muhammad, Worship, Strategy, Tolerance, Patience, Religion, İgnorance, Belief.