Toplam kalite yönetimi anlayışının uygulanmasını etkileyen faktörler üzerine bir yerel yönetime bağlı eğitim hizmetlerinde araştırma
A research in educational services related to a local management which is about factors affect the practices of total quality management apprehension
  1. Tez No: 254108
  2. Yazar: FATIMA ZEHRA GÖKTAŞ KAYMAKÇI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BİNALİ DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Yerel Yönetim, Eğitim
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Günümüzde merkezi yönetim görevlerindeki oransal artış, sistemin birçok noktada tıkanmasına ve işleme bozukluklarına neden olmaktadır. Bu nedenle de merkezi yönetimin taşra kuruluşlarından Yerel Yönetimlerce Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim hizmetlerine destek olarak birtakım birimler oluşturulmuştur.Yerel yönetimlere bağlı bu birimlerdeki uygulamaların Toplam Kalite Yönetimi anlayışına uygunluğunu araştırmak amacıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne bağlı eğitim hizmetleri birimlerinde bu çalışma yapılmıştır.Araştırma sonucunda Yerel Yönetimlere bağlı eğitim hizmetleri ile ilgilenen birimlerde kalitenin, Toplam Kalite Yönetimi anlayışına daha da uygun bir hale gelebilmesi için başta yönetici ve öğretmenlerin bu anlayışı benimseyerek yaşam tarzı haline getirmesi gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, proportional increase in goverment Office can cause to be stopped of the system in most points. Therefore, some units in local authorities, have been created to support of the educational services of National Education Ministry.This investigation (research) has been carried out on the education services units that depend on Bayrampaşa Municipality, to search of the suitability of Total Quality Management approach.This research has shown that administrators and teachers have to adopt this concept in their lifes. So that Total Quality Management approach can be more suitable in the educational services of local management.Keys: Total Quality Management, Local Management, Education.