Özel hastanelerde çalışan sağlık personelinin memnuniyet araştırması
Satisfaction research of the health personnel who work in the private hospitals
- Tez No: 254134
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DİLEK ALTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Healthcare Services, Health Personnel Satisfaction, Statistical Techniques
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Bölümü
- Bilim Dalı: Ekonometri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Sağlık ve sağlık hizmeti sunumu, insan yaşamının sürdürülmesinde ve yaşam kalitesinin korunmasında özel bir öneme sahiptir.Sağlık hizmetlerinin düzeyi, ülkelerin sosyo-ekonomik açıdan gelişmişlik düzeyinin de bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.Sağlık hizmetleri; sunumu, finansmanı, tedarik süreçleri ve paydaşları ile ayrı ayrı analiz edilmesi gereken çok boyutlu ve kapsamlı bir süreçten oluşmaktadır.Bu çalışmada; İstanbul'da bulunan özel hastanelerde çalışan sağlık personelinin memnuniyetinin araştırılması amaçlanmıştır. İstanbul'da faaliyet gösteren özel hastanelerde çalışan toplam 520 sağlık personeline anket uygulaması gerçekleştirilerek elde edilen veriler çeşitli istatistiksel tekniklerle analiz edilmiş ve elde edilen araştırma bulguları değerlendirilmiştir.Anahtar Kelimeler : Sağlık Hizmetleri, Sağlık Personeli Memnuniyeti, İstatistiksel Teknikler
Özet (Çeviri)
Providing health and healthcare services has a special importance in maintaining the human life and protecting the life quality.The level of the healthcare services is considered as an indicator of the development level socio-economically for the countries.The healthcare services are composed of a multidimensional and extensive process which should be analyzed separately with its presentation, financing, supply processes and stakeholders.In this study; it is aimed to research the satisfaction of the healthcare personnel working in the private hospitals which are situated in Istanbul. The survey application is performed for total 520 healthcare personnel working in the private hospitals operating in Istanbul and then the data obtained are analyzed by means of various statistical techniques and the research findings obtained are evaluated accordingly.