Regüler ve kuvvetli regüler yakın-halkaların incelenmesi
Investigation of regular near-rings and strongly regular near-rings
- Tez No: 256464
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMİN AYGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yakın-halka, regüler yakın-halkalar, kuvvetli regüler yakın-halkalar
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır.Birinci ve ikinci bölümde konuyla ilgili yapılan literatür çalışmasında, yakın-halkalar, sıfır-simetrik ve sabit yakın-halkalar, yakın-halka idealleri, yakın-halka homomorfizmi, N-grup ve tipleri ile ilgili temel tanımlara, özelliklere ve teoremlere yer verildi.Regüler yakın-halka kavramı, kuvvetli regüler yakın-halka kavramı, idempotent ve nilpotent elemanlar, regüler bileşen kavramları tanımlanarak örnekleri ve özellikleri bu tezin üçüncü bölümünde verildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters.In the first and the second chapter, the literature study of the topic in this thesis has been introduced and basic definitions, properties and theorems about near-rings, zero-symmetric and constant near-rings, ideals of near-rings, homomorphisms of near-rings, N-groups and types of N-groups have been given.The third chapters of the thesis, regular near-rings, strongly regular near-rings, idempotent and nilpotent member, regularity companion with its properties and examples has been given.Keywords : Near-rings, regular near-rings, strongly regular near-rings.