İş tatmini ve örgüte bağlılık arasındaki ilişkinin Antalya Levent Kimyada bir uygulaması
Job satisfaction and organizational commitment chemistry between an application for Levent's Antalya
  1. Tez No: 257245
  2. Yazar: LALE GÖKALP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KARAASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Tatmini, Örgütsel bağlılık ilişkisi, Minnesota İş Tatmini Anketi, Levent Kimya Sanayi, Kimyasal Üretim Sektörü, İş gören, Job Satisfaction, Organizational Commitment, Relationships, Job Satisfaction Questionnaire Minnesota, Levent Chemical Industry, Chemical Manufacturing Sector, With a working
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
İş tatmini ve örgütsel bağlılık kavramları pek çok araştırmacının ilgisini çeken bir konu olmuştur. Küreselleşme ile birlikte sürekli değişen ve gelişen dünyada örgütlerin ayakta kalabilmesi için en büyük yardımcısı ?çalışan? faktörüdür. İş Tatmini ve Örgütsel Bağlılık kavramları birbiriyle paralel iki kavram olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu iki kavram her ne kadar birbirine benzer kavramlar gibi görünse de özünde farklılıkları olan kavramlardır.Bu çalışmada çalışanların işlerinden elde ettikleri iş tatmini ve örgütsel bağlılık kavramları arasındaki ilişkisi incelenmiştir. Bu kapsamda; birinci bölümde iş tatminin kavramsal çerçevesine, ikinci bölümde örgütsel bağlılık kavramı ve örgütsel bağlılık ve iş tatmini arasındaki ilişkinin olumlu ve olumsuz sonuçlarına, üçüncü bölümde ise Levent Kimya AŞ'de iş tatmini ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkiyi belirlemeye yönelik çalışanlar üzerinde yapılan anket araştırmasının bulgularına, yorumlarına ve araştırmayla ilgili sonuç ve önerilere yer verilmiştir. Araştırma esnasında anket yöntemi kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Concepts of Job Satisfaction and Organizational Commitment of many researchers has been a subject of interest. Globalization and development with permanent change the world largest organization for assistant guest to survive is ` working? factor. Job satisfaction and organizational affılIation concepts concepts in two parallel to each other in the result of research has emerged.In this study were obtained from employee job satisfaction and organizational commitment in the relationship between the concepts examined. In this context, the first section on job satisfaction of the conceptual framework, the second part of organizational commitment concept and organizational commitment and job satisfaction of the relationship between positive and negative consequences, the third section of the Levent Chemical Co. in the job satisfaction and organizational commitment between for determining the employees of a survey research findings, interpretations, and conclusions and recommendations are given about the research. During the survey research method was used.