Kompleks analizde sınır değer problemleri
Boundary value problems in complex analysis
  1. Tez No: 258966
  2. Yazar: BANU YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KERİM KOCA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Schwarz Sınır Değer Problemi, Dirichlet Sınır DeğerProblemi, Neumann Sınır Değer Problemi, q-İntegral
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tezin amacı ve kaynak özetleri hakkında kısa bilgiler verilmiştir.İkinci bölümde kompleks analizde temel kavramlar ve Gauss Teoremlerinin kompleks versiyonu ele alınmıştır. Üçüncü bölümde kompleks analizde Schwarz, Neumann ve Dirichlet Sınır Değer Problemleri incelenmiştir.Dördüncü bölümde ise bu sınır değer problemlerinin çözümü için q-analizindeki temel kavramlar araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four basic chapters. In the first chapter, the purpose of the thesis and the summary of the literature are given.In the second chapter, the basic concepts in complex analysis and complex version of Gauss Theorem are considered. In the third chapter, Schwarz, Neumann and Dirichlet boundary value problems in complex analysis are obtained.In the fourth chapter, basic concepts in q-Analysis are investigated to solve these problems.Key Words : Schwarz Boundary Value Problem, Dirichlet Boundary ValueProblem, Neumann Boundary Value Problem, q- Integral