Saros Körfezi manyetik verilerinin geliştirilmiş yerel dalga sayısı yöntemi kullanılarak modellenmesi
Modelling of magnetic datas of Gulf of Saros using enhanced local wave number method
  1. Tez No: 259112
  2. Yazar: ÖZKAN KAFADAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYHAN KESKİNSEZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeofizik Mühendisliği, Geophysics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Saros Körfezi, Geliştirilmiş Yerel Dalga Sayısı Yöntemi, Hilbert Dönüşümü, Manyetik Veri, Gulf of Saros, Enhanced Local Wavenumber Method, Hilbert Transform, Magnetic Data
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeofizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu tezin amacı, Saros Körfezi manyetik verileri kullanılarak, geliştirilmiş yerel dalga sayısı yöntemi ile yeraltındaki yapıların modellenmesidir. Yöntem teorik model uygulamaları ile test edilmiştir. Saros Körfezi manyetik anomali haritası üzerinde seçilen doğrultularda profiller alınarak, bu profiler üzerinde geliştirilmiş yerel dalga sayısı yöntemi uygulanmıştır. Yöntemin uygulanabilmesi için, VISUAL C#.NET dili kullanılarak yazılım geliştirilmiş ve bu yazılım kullanılarak profil verilerinin analizi ve modellemesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Purpose of the thesis is modelling the bodies of underground with enhanced local wave number method be used magnetic datas of Gulf of Saros. The method is tested with theoretically model application. Enhanced local wave number method has applied on the profiles at the selected direction on magnetic anomaly map of Gulf of Saros. A software was developed using Visual C#.Net language to apply the method and to analyze profile datas. After that profile datas were modelled.