Liseli erkek voleybolcularda liseli erkek voleybolcularda sekiz haftalık pliometrik antrenman programının seçilmiş fiziksel ve fizyolojik parametreler üzerine etkisi
The effects of plyometric training programme during eigth weeks on selected physical and physiology parameteres to the high school male volleyballers
  1. Tez No: 260568
  2. Yazar: TURGUT YILDIRIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TURGUT KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: plyometric, volleyball, jumping, power
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu araştırma ile, sekiz hafta süreyle yapılan pliometrik antrenman uygulamasının liseli erkek voleybolcularda seçilmiş fiziki ve fizyolojik parametreleri üzerine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır.Bu araştırma kapsamında, 24 gönüllü erkek lise öğrencisinden iki grup; pliometrik antrenman yapacak olan 12 kişilik deney grubu ve normal voleybol antrenmanı yapacak olan 12 kişilik kontrol grubu oluşturulmuştur.Araştırmaya katılan bireylerin 8 haftalık süre sonunda ilk ve son ölçüm verileri bilgisayar programı ile istatistiksel olarak analiz edilmiştir. Analizlerde anlamlı sonuçlara ulaşabilmek için alfa değeri 0,05 olarak alınmış ve p0,05 düzeyinde anlamlı farklılıklar bulunmazken, Durarak Uzun Atlama, Dikey Sıçrama, Esneklik, 30 m.
Özet (Çeviri)
Thanks to this study, it was purposed that to analyse the effects of plyometric training programme during eigth weeks on selected physical and physiology parameteres to the high school male volleyballersAt this study, there was composed two groupes from 24 volonteries high school male students, 12 of this students are plyometric training group and the other 12 students are the control group.Initial and final datas of the students after the time 8 weeks calculated and analysed the statistics by the computer program. . To obtain meaningful results, alpha level was established a priori at p0,05, while standing long jump, vertical jump, flexibility, 30 m sprint, anaerobic power were meaningful at p0,05 but variations at standing long jump, flexibility were meaningful at the level of p>0,05.Results of this study shows that although regular plyometric training does not have meaningful effects at the variations of body weight and rest hearth rate but it significantly effects standing long jump, vertical jump, flexibility, 30 m sprint, anaerobic power rates.