Sınıf öğretmenlerinin ilköğretim ikinci sınıf Türkçe dersi etkinliklerine yönelik görüşlerinin değerlendirilmesi (İzmit örneği)
The evaluation of comments of class teachers, relating to turkish lesson activities in primary education in second grade. (Sample of İzmit)
  1. Tez No: 262384
  2. Yazar: ASİYE DANIŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEDAT YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Activity, curriculum development
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
Bu araştırma, ilköğretim ikinci sınıfı okutan öğretmenlerin Türkçe dersi etkinliklerine yönelik görüşlerinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın evrenini; İzmit İlköğretim Okullarında ikinci sınıflara derse giren öğretmenler oluşturmaktadır. Evrenin tamamına ulaşılabildiğinden örneklem seçilmemiştir.Araştırmada araştırmacı tarafından geliştirilen bir anket kullanılmıştır. Bu anket 120 öğretmene uygulanmıştır. Anketler incelemeden geçirilmiş, 110 anketin çözümlemeye alınmasına karar verilmiştir.Araştırmadan elde edilen bulgular şunlardır;1.İkinci Sınıf Türkçe Dersi Etkinlikleri ile ilgili olarak öğretmenlerin görüşleri değerlendirildiğinde bütün temaların programa uygun olduğu görüşünde birleştikleri görülmektedir. Öğretmenler ?Birey ve Toplum? teması ile ?Sağlık ve Çevremiz? temasının programa ?Uygun? olduğu görüşündedirler. ?Atatürk? ile ?Değerlerimiz? teması etkinliklerinin programa ?Kesinlikle Uygun? olduğu görüşünde öğretmenler birleşmektedirler.2.İkinci Sınıf Türkçe Dersi Etkinlikleri ile ilgili olarak öğretmenlerin görüşleri kıdemlerine, kadro durumlarına ve mezun oldukları fakülteye göre değerlendirildiğinde öğretmenler genel olarak etkinliklerin programa uygun olduğu görüşünde birleşmektedirler.Anahtar Sözcükler : Etkinlik, program geliştirme
Özet (Çeviri)
This research was made so as to evaluate the comments about Turkish lesson activities of teachers teaching in the second grade. The teachers teaching in the second grades in primary schools in İzmit are the basis of the area of research. A sampling wasn?t chosen since the whole area can be gained.In this research, a survey which had been evolved by the researcher was used. This survey was applied to the 120 teachers. The surveys were analysed and it was decided to get 110 surveys for analysis.These are the findings were gained from the research:1.When the comments of teachers relating to Turkish lesson activities in second grade are evaluated , it is obvious that teachers are all of one mind that the activities are generally conformable to syllabus.The teachers are agree with themselves that the activity ` Individual and Society? and the activity `Health and Our Environment? are conformable to syllabus.The teachers are all of one mind that activities of `Atatürk? and `Our Valuables?are `Obsulately Ccnformable? to syllabus.2.When the comments of teachers relating to Turkish lesson activities in second grade are evaluated according to their priority, whether they are full employment or not, their faculty, teachers are all of one mind that the activities are generally conformable to syllabus.