Tüketici elektroniği ürünlerinin internet üzerinden pazarlanması ve üniversite öğrencilerinin tüketici elektroniği ürünlerini internetten satın alma faaliyetlerine yönelik bir uygulama
Marketing consumer electronics products on internet & an application about behaviours of university students? against buying consumer electronics products from internet
- Tez No: 263173
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZİHE FİGEN ERSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tüketici Elektroniği, İnternet, Elektronik Ticaret, Elektronik Pazarlama, Üniversite Öğrencileri, Consumer Eletronics, Internet, Electronic Commerce, Electronic Marketing, University Students
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 185
Özet
Hızlı gelişmekte olan teknoloji ve yenilikler tüketici elektroniği ürünleri, internet, elektronik ticaret ve elektronik pazarlama gibi kavramlar getirmiştir. Gelişen teknoloji ile hayatı kolaylaştıran internet ya da cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi yeniliklerin kullanımı artmıştır. Bu çalışma internet, e-ticaret, elektronik pazarlama ve tüketici elektroniği ürünleri arasındaki ilişkiyi açıklamaktadır.Üç ana bölümden oluşan bu tez tüketici elektroniği ürünlerinin internet üzerinden pazarlanmasını anlatmaktadır. Birinci bölümde tüketici elektroniği ürünleri kavramının tanımı ve tüketici elektroniği ürünleri ile ilgili ürünler, pazarlama faaliyetleri, pazar yapısı, pazarlama karması, tüketici tipleri gibi temel kavramlara değinilmiştir. İkinci bölümde e-ticaret, e-pazarlama ve tüketici elektroniği ürünlerinin internet üzerinden pazarlanması gibi tanımlara değinilmiştir. Genellikle e-pazarlama uygulamaları ve tüketici elektroniği ürünlerinin internet üzerinden pazarlanmasının nedenlerine odaklanılmıştır. Tezin üçüncü bölümünde bir anket ışığında elde edilen veriler ile üniversite öğrencilerinin internetten anlık satın alma davranışları, karar verme sürecinde tüketici elektroniği ürünleri ile ilgili olan e-pazarlama uygulamalarına verdikleri tepkiler ve bu uygulamaların etkileri, hangi e-pazarlama uygulamasının tüketici elektroniği ürünlerinin tercihinde etkili olduğu araştırılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Rapid technological developments and innovations brought us new concepts like consumer electronics products, internet, e-commerce and e-marketing. With developing technology usage of innovations is increased which innovations are making life easier like cell phones, computers, televisions. This study covers the relation between consumer electronics products, e-marketing and e-commerce.The thesis covers three sections examining the marketing of the consumer electronics products on internet. In the first section, the definition of the consumer electronics and related main concepts like consumer electronics products, marketing activities about consumer electronics, market structure of the consumer electronics and marketing mix, consumer types of the consumer electronics are discussed. In the second section, definitions of the e-commerce, e-marketing and marketing the consumer electronics products on internet are discussed. Generally focused on e-marketing applications and causes of marketing the consumer electronics produtcs on internet. In the third section tryed to explore in the light of the data gathered by a questionnaire university students? impulsivity during purchasing on internet, reactions to the e-marketing application and effects of the e-marketing applications about consumer electronics while decision process, which e-marketing applications are impressive on the preference of the consumer electronics products.