Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin Türkiye'de yerel yönetimlere yansıması
Reflection of accordance process to European Union to local managements in Turkey
- Tez No: 264052
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR ÖZGÖKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetim, Avrupa Birliği, Kamu Yönetimi Reformu, Local Management, European Union, Public Administration Reform
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
- Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
Tüm dünyayı ve tüm alanları etkileyen küreselleşme süreci yerel yönetimlerin yapısını da etkilemiştir. Avrupa Birliği'ne tam üye olma yolunda ilerleyen Türkiye, Avrupa Birliği tarafından benimsenen ve uygulanan kurallara uyum sağlamak zorundadırDemokrasinin ve halkın katılımın sağlandığı birinci basamak yerel yönetimlerdir. Avrupa Birliği de yerel yönetimlerle ilgili daha sağlıklı politikalar geliştirebilmek amacıyla uluslar arası konjonktürde yer alan gelişmelere uymuştur. Tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi Avrupa Birliği ülkelerinde de daha demokratik ve daha katılımcı yerel yönetimler kurmak önemli bir amaç haline gelmiştir. Birliğe üye olma yolunda önemli adımlar atan Türkiye'de bu amaçları benimsemiştir.Demokratikleşme ve küreselleşme sürecinin de etkisiyle kendi kurumlarını yenileyen Türkiye için Avrupa Birliği'nin direktifleri Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması için gerekli ve önemlidir. Çalışmamızda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği için gerçekleştirmesi gereken en önemli reformlardan olan Kamu Yönetimi Reformu'nda Avrupa Birliği'nin etkileri ve Birliğe üyelik sürecinin yerel yönetimler üzerinde yarattığı etkiler üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
.Globalization which effects whole world and all of the areas,effects local managements too.Turkey that gets forward with being a full member of European Union have to accomodate to the rules which have been adopted and applied.First step of democracy and participation of society is local management.European Union has acted in accordance with the improvements in international conjuncture to improve healthy politics about local management.It is an important aim for all democratic countries,like European Union countries to build more democratic and more participant local managements.Turkey which takes important steps about being a member of Union,has adopted these aims.Turkey renew her own organizations with the effect of globalization and democracy.EU?s directives are important for Turkey to reach the level of modern civilization.In our study,it will be stand on the effects of one of the most important reform Public Administration Reform.