Sosyal bilgiler öğretmenlerinin 8. sınıf T.C. inkılâp tarihi ve atatürkçülük dersi yeni öğretim programına ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi
Evaluation of opinions of social stadies teachers about new curriculum of 8 th grade the revolution history of the Turkish republic and kemalism course
- Tez No: 264431
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSA TAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yapılandırmacı Yaklaşım, Öğretmen Görüşleri, Program Değerlendirme, İnkılâp Tarihi Öğretimi, Constructivist Approach, Teachers? Opinions, Evaluation of Curriculum, Teaching of Revolution History
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Bölümü
- Bilim Dalı: Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 174
Özet
Bu araştırmada, yapılandırmacı yaklaşım çerçevesinde, öğrenci merkezli bir anlayışa göre hazırlanan ve 2008-2009 öğretim yılında ilk defa uygulamaya konulan İlköğretim 8. Sınıf Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Öğretim Programına yönelik öğretmen görüşleri değerlendirilmiştir. Çalışmada ?alan taraması (survey)? yöntemi kullanılmıştır. Bu yöntem çerçevesinde, ilköğretim sekizinci sınıflarda görevli bulunan öğretmenlerin görüşleri anket yoluyla elde edilmiştir. Bu çalışmanın verileri 2008-2009 öğretim yılında Kırıkkale ili ve ilçelerinde 62 ilköğretim okulunda görev yapmakta olan 80 Sosyal Bilgiler öğretmeninden toplanmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular sonuç bölümünde tartışılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, araştırmaya katılan öğretmenler genel anlamda programı desteklemiştir.
Özet (Çeviri)
Abstract: In this research, the opinions of teachers on the curriculum of Turkish Republic Revolution History and Kemalism at 8th grade of elementary education which has been prepared according to a student-centered concept within the constructivist approach framework and put into practice in 2008-2009 school year for the first time has been evaluated. In the study, ?field scanning (survey)? of the methods has been used. As part of this method, the opinions of 8th grade teachers have been obtained by means of questionnaire. The data of this study have been collected from 80 Social Studies teachers working in 62 elementary schools of Kırıkkale and its towns in 2008-2009 school year. . The findings of the research have been discussed in the conclusion part. With respect to findings, the participant teachers support the programme in general sense.