Afyonkarahisar müzik kültürüne hizmet edenler
Musicians who served the music culture of Afyonkarahisar
  1. Tez No: 265106
  2. Yazar: SAFİYE GÜNDÖNER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET SARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Afyonkarahisar, Müzik, Kültür, Afyonkarahisar, Music, Culture
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
?Afyonkarahisar Müzik Kültürüne Hizmet Edenler? başlıklı bu çalışma, genel olarak müzik ve kültür kavramlarını, Afyonkarahisar ili tarihçesini, Afyonkarahisar'da geçmiş yıllarda yapılmış ve halen yapılmakta olan müzik çalışmalarını ve Afyonkarahisar müzik kültürüne hizmet etmiş ve etmekte olan şahısların ve kurumların müzik çalışmaları ve kültürel faaliyetlerini içermektedir.Daha önceki yıllarda, Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar yöresi türküleri ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Fakat bu çalışmada Afyonkarahisar müzik kültürü, eldeki imkân ve zaman sınırlılığıyla birlikte elde edilen veriler değerlendirilerek, daha kapsamlı bir şekilde ele alındı.Bu araştırmanın daha birçok araştırmaya yön vereceği, Afyonkarahisar müzik kültürünün gelişimine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This piece of work named ?Musicians Who Served The Music Culture Of Afyonkarahisar? generally contains the notions ?music? and ?culture?, a brief history of Afyonkarahisar, the past and present musical actions that take place in this town and the musical studies and cultural activities of those who served the town in musical arena in the past and those who are continuously performing their precious studies.In the past years, there had been made many studies on Afyonkarahisar folk songs. However, in this work, it was dealed in detail with the music culture of Afyonkarahisar appreciating the data gained in very weak conditions and being short of time.In conclusion, it is thought that this piece of work will lead to several studies on this topic and that it will contribute to the improvement of music culture of Afyonkarahisar.