1980 sonrasında Türkiye'de popüler milliyetçi söylem
1980 sonrasinda Türkiye'de popüler milliyetçi söylem
  1. Tez No: 265804
  2. Yazar: NESLİHAN ASLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATİLLA GÜNEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Public Administration, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Popüler Milliyetçilik, doğu-batı, sinema, televizyon, internet, futbol, edebiyat, Populer nationalism, east-west, cinema, television, internet, football and literature
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
soğuk savaş döneminin bitişi ile hız kazanan küreselleşme olgusunun en çok etkilediği olgulardan biri de milliyetçilik ideolojisidir. Bu çalışma, son dönemlerde milliyetçiliğin aşındığı yönündeki iddialara karşılık, resmi milliyetçiliğin dışında, halk tarafından büyük destek gören popüler milliyetçiliğin altını çüzme amacı içerisindedir. popüler milliyetçiliğin değişmekte olan boyutları, Türkiye tarihi genel çizgileriyle aktarılarak açıklanacaktır. bir sonraki aşamada ise popüler milliyetçiliğin gündelik hayatımızda önemli bir payı olan televizyon, sinema, edebiyat ve futbol aracılığıyla nasıl kendini yeniden üreterek güç odakları haline geldiği değerlendirilmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
With the end of coldwar period, the globalism has affeccted the nationalism very much. This research claism that popular nationalism has recently been supported by general public as contary accepted opionion that common known nationalism has eroded very much. The populer nationalism and its changing dimension in scope of history of Turkey will be explained. Afterwards, how the media such as television, cinema, litereture and football helps popüler nationalism to be a main element in the society will be trougly looked upon.