A 550-bed holiday village in Kargı-Datça with emphasis on the critical analysis of touristic settlement on the mediterranean region
- Tez No: 2688
- Danışmanlar: İLHAN KURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Tatil köyü, tatil köyü örnekleri, pattern dili -iv, Holiday village, case study, pattern language -iii
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
ÖZET AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ TUBlSTlK TESÎSLEİÎN ELEŞTlBlSEL ANALÎZÎ IŞI?IMDA KAEGI-DATÇA'DA 550YAÎAKLI TATİL KÖYÜ EBTEZ, Sibel lüks ek Lisans Sezi, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: öğr.Gör. İlhan Kural Aralık 1987. 227 sayfa Doğal tasarım süreçlerini izleyen bu tez, Kargı-Datça'da Ş50 yataklı bir tatil köyü tas arınanı içermektedir. Bu çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır: birinci bölüm sonraki çalışmalar için prensipler oluştum bir birikim olarak kabul edilebilecek tatil köyü örneklerinin bir derlemesidir. İkinci bölüm tatil köyünün inşa edileceği arazinin özelliklerini tanımlamaktadır.Oçüncü bölüm tatil köyü için önerilen tasarım dilinin elemanlarını kapsayan 26 tasarım prensibi veya 'patternler' içermektedir, Sez öneri proje ile son bulmaktadır*
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A 55Ö-BEB HOLIDAY VILLAGE IN KARGI-DATCA WITH EMPHASIS ON THE CRITICAL ANALYSIS OF TOURISTIC SETTLEMENTS ON THE MEDITERRANEAN REGION ERTEZ, Sibel M.S. in Architecture Supervisor: Ins. îlhan Kural Dec. 1987, '227 pages This thesis is on the design of a 550 bed holiday village in Kargı-Datça, following a natural design process. The study consists of three main parts: the first part is a collection of case studies which can be considered as an accumulation for generating principles for further use. The second part defines the characteristics of the site where the proposal will be developed. The third part contains 26 design principles or 'patterns1 which comprise the elements of a design language proposed for a holiday village. The thesis ends with the project proposal