Çevrimiçi iletişimi destekleyen web tabanlı uzaktan eğitim portalı yazılımı
Web based distance education supported online communication portal software
- Tez No: 269199
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. NURİ ALMALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, Web Tabanlı Eğitim, Yüz Yüze Eğitim, Distance Learning, Web Based Education, Face-to-Face Education
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Kişilerin eğitim ihtiyacı ve bu ihtiyaçtan hareketle yapılan araştırmalar göstermiştir ki, teknolojinin günden güne gelişmesine paralel olarak eğitim teknolojileri de ileri boyutlarda gelişim göstermiştir. Geçmişte sadece sınıf ortamına haps olan eğitim mekanizması, nesiller boyu yaşanagelen gelişim ve değişimle farklı alanlara da taşınmıştır. Bu gelişim evrelerinde bireylerin bilgiye erişim konusunda göstermiş olduğu çabaların ve bu çabalar sonucunda keşfetmiş olduklarının büyük bir önemi vardır. Bu buluşların en önemlileri arasında şu an tüm dünyada yaygın olarak kullanılan interneti gösterebiliriz. Günümüzde eğitim alanında yapılmış web tabanlı uygulamalar, internet sayesinde geniş kitlelere ulaşılmasını sağlamıştır. Bireyler bu sayede kendilerini geliştirmelerinin yanında bir de zaman, mekân ve paradan tasarruf etmeye başlamışlardır. Eğitim alanında yapılan web uygulamalarının başında son yıllarda popülerliği iyice artan web tabanlı uzaktan eğitim uygulamaları gelmektedir.Bu çalışmada; Uzaktan Eğitim uygulamalarındaki etkileşimin artırılması ve gerek sesli gerekse görüntülü olarak yüz yüze görüşme ortamının oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu eğitim modelinde, eğitmenler tarafından hazırlanmış içeriklerin, hem web ortamında öğrenciler tarafından takip edilip geri dönüşünün yapılması hem de öğrenci ve öğretmenlerin yüz yüze görüşme imkânlarının olduğu sanal bir sınıf ortamı amaçlanmış olup, bu amaç doğrultusunda çevrimiçi iletişimin artırıldığı web tabanlı bir portal uygulaması geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The needs of individual?s education and the researches done before have indicated that educational technologies advance rapidly in parallel with current technologic development. The mechanism of education only performed in the classroom in the past has been progressed with the current with improvement and diversity. The endeavour shown concerning the access of information and the discovery of the knowledge at the end of the efforts is very crucial. Among the most significant progress, the internet used diffusely in the world can be counted. As the information demanded is easily accessible on the net, it is more common than other mass media and it becomes a device used in education system. Web based implementations used in education have been widespread applied by means of internet. The individuals begin saving their money and time not to mention developing themselves. Among the web implementations carried out in education area, the most popular one is the Distance Learning Applications.In this study, the progress of interaction and the formation of face-to-face audio-visual discourse have been aimed in Distance Learning. In this education model, the contents prepared by teachers are aimed for both watched by students for feedback and a virtual classroom for the opportunity that teachers and students have face-to-face interaction. For this reason a web based portal application increased online interaction has been progressed.