Balıkesir ili Dytiscidae (Coleoptera) türleri üzerine sistematik araştırmalar
Systematics investigations on the species of Dytiscidae (Coleoptera) in Balikesir
- Tez No: 269368
- Danışmanlar: DOÇ. DR. Ö. KÖKSAL ERMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Insecta, Coleoptera, Dytiscidae, Sistematik, Türkiye, Insecta, Coleoptera, Dytiscidae, Systematics, Turkey
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 183
Özet
Bu çalısmada, Balıkesir il merkezi ve ilçelerindeki kaynak, akarsu, dere, birikinti vegöllerin sığ kesimlerinden toplanan Dytiscidae örnekleri sistematik yöndendeğerlendirilmis, 21 cinse ait toplam 28 tür ve 8 alt tür tespit edilmistir. Bu örneklerdenHydaticus (Prodaticus) grammicus Türkiye faunası için yeni kayıttır. 30 tür Balıkesirilinden ilk kez kaydedilmistir.Tespit edilen türlerin, örneklerimiz üzerinden fotoğrafları çekilmis, çesitli organlarınınölçümleri yapılmıs, tanımları gözden geçirilmis, yasam alanları ile Türkiye vedünyadaki yayılısları verilmis, çesitli sistematik sorunları tartısılmıs; alt familya, cins vetür teshis anahtarları düzenlenmistir.2010, 168 sayfa
Özet (Çeviri)
The specimens belonging to the family Dytiscidae (Coleoptera) living stagnant andvarious flowing waters in Balıkesir province have been investigated systematically.Totally 28 species and 8 subspecies belonging to 21 genera have been determined. Ofthese, Hydaticus (Prodaticus) grammicus is new record for the Turkish fauna. 30species are firstly recorded from Balıkesir province.The morphological characters of identified species, the measurements and photos oftheir various organs, their distributions on Turkey and world have been given, and it hasbeen remarked systematical aspect, arranged keys for subfamily, genera and species.2010, 168 pages