Tünel kalıp sistemlerinin geleneksel kalıp sistemleri ile maliyet açısından uygulamalı karşılaştırılması
The comparison between the application cost of tunnel formwork and traditional formwork systems
  1. Tez No: 270367
  2. Yazar: SİNAN TEPEBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET CELAL APAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tünel kalıp sistem, Geleneksel kalıp sistem, Karşılaştırma, Maliyet, Tunnel Formwork System, Traditional Formwork System, Comparing, Cost
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Bu çalışmada tünel kalıp sistem hakkında bilgi verilmiş, Tünel kalıp sistem ve geleneksel kalıp sistemle yapılmış yaklaşık yapı alanlarına sahip, farklı mimari planlı iki binanın maliyet karşılaştırması yapılmıştır.Birinci bölümde; Geleneksel kalıp sistemlerinden modern kalıp sistemlerine geçişi ve bu geçişin sebeplerine değinilmiştir.İkinci Bölümde; Tünel kalıp sistemin tarihçesi, avantajları, genel özellikleri, yapım yöntemleri, sağladığı yararlar, türleri, yapım ilkeleri, kuruluş şekilleri, boyutlandırılmasıyla ilgili bilgiler verilmiştir.Üçüncü bölümde; Tünel kalıp sistemin geliştirilmiş uygulama yöntemi, günlük dökümün gerçekleştirilme şekli ve geleneksel kalıp sistemle inşa edilen bir binanın maliyet karşılaştırması yapılmıştır.Son bölümde; Yapılan çalışmanın değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, information has been given about the tunnel formwork system. The cost analysis of two different structures, which have been built by tunnel formwork system and traditional formwork system having approximately the same construction areas and different architecture plan, has been done.In the first chapter, transition from traditional formwork systems to modern formwork systems and the reasons of this transition has been referred.In the second chapter, information has been given about the history, the general features and the construction techniques, the advantages and benefits, the types, the construction principles, the establishment forms and the dimensioning of tunnel formwork systemIn the third chapter, advanced application method of traditional formwork system,the way of daily concreting implementation and the cost comparison of a building which was constructed by traditional formwork system have been carried out.In the last chapter, assessment of the study has been done.