Büyük Toraman Beldesi'nde hayatın safhaları ile ilgili inanış ve uygulamalar
Beliefs and practices related to daily life in Toraman Town in Kayseri
  1. Tez No: 270840
  2. Yazar: ZEHRA KARAÇAĞLAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Halk Bilimi (Folklor), Sosyoloji, Religion, Folklore, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Örf, Adet, İnanç, Uygulama, Custom, Tradition, Belief, Practice
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışma, bir giriş, dört bölüm ve bir sonuçtan oluşmaktadır.Giriş kısmanda araştırmanın amacı, kapsamı ve yöntemi gibi metodolojik bilgiler üzerinde durulmaktadır. Birinci Bölümde araştırmaya konu olan ilçenin tarihi gelişimi, coğrafi yapısı ve dini durumu ile ilgili bilgilere yer verilmiştir. İkinci Bölümde doğum, Üçüncü Bölümde evlilik ve Dördüncü Bölümde ölüm gibi Büyük Toraman Beldesinde yaşayan insanların hayatının safhalarını konu alan inanç ve uygulamalar ele alınmıştır.Sonuç olarak çalışmamızda; insan hayatının her safhasında ve insanın ilgili olduğu her alanda inançsızlığa yer olmadığı ve kaynağı ne olursa olsun insanların bir şekilde bu boşluğu doldurduğu gerçeği gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This work was prepared as a Ma. thesis including an introduction, four chapters and a conclusion.Input research purpose, scope and methodology are discussed as methodological information. First Section issues on the research on the county's development, geographic and religious structure is devoted to information about the status. In the second section birth, marriage and the Third Division Fourth Division District Toraman in older people living at the death of the life stages of the beliefs and practices of the subject areas covered.As a result of our work, and people at every stage of life, in every field of human and disbelief about the place and no matter what the source of human reality in a way that the gap has been observed.