Neml suresinin konulu tefsiri
The topical exegesis of Neml surah
  1. Tez No: 270847
  2. Yazar: ESRA YILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN PAZARBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Mucize, İ'caz, Keramet, İstidrac, Miracles of prophet, miracles of saints, miracles of pagans
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
Neml suresinin başlıca konuları; tevhid, ahiret, kıyamet, haşr, hesap ve peygamber kıssalarından bölümler şeklinde sıralanabilir. Kur'an'ın genelinde de bu konular sıkça işlenmektedir. Bu sebeple Neml Suresi'nin iyi anlaşılması Kur'an'ı doğru anlamak adına önemli bir adımdır.Bu amaçla hazırladığımız tezimiz giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde tezin temelini oluşturan mucize, keramet, istidrac gibi kelimeler tarif edilmiş ve Neml Suresi hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Neml Suresi'nde tespit edilen konular Konulu Tefsir metodları çerçevesinde incelenmiştir. İkinci bölümde ise; Kur'an'da Hz. Süleyman'dan bahseden ayetler ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The main topics of Neml Sura hare monotheisim, hereafter, doomsday, account day and parts from the tales of prophets. Throughouth Qoran these topics are constantly dealt. Therefore, understanding of Neml Surah correctly is an important step in order to understand Qoran properly.Fort hat purpose this theses study is consisted of three part. İn introduction part, the terms ?miracle of prophets, miracle of saints and miracle of pagans? which compose the care of the study are defined and some brief information about Neml Surah is given. In the first part of the body, specified topics in Neml Sura hare studied in the frame of topical exegesis methods. In the second part of the body, the verses mentioning prophet Suleiman are dealth.