Üç Maymun sinema filminde beden dili analizi
Body language analysis in the film ?Three Monkeys?
  1. Tez No: 271316
  2. Yazar: NALAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SEMRA ÇEVİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Sahne ve Görüntü Sanatları, Public Relations, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Communication, Indicator, Body Language, Cinema
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Üç Maymun Sinema Filminde Beden Dili Analizi'nin yapıldığı tez ça-lışması, filmdeki görsel öğeler örnek gösterilerek, beden dilini ve kullanımını çeşitli açılardan araştırmak için yapılmıştır. İletişimin en önemli ancak en az bilinen öğesi olan beden dili, insanın yeryüzüne gelmeden önce kullanmaya başladığı en önemli ifade aracıdır. Anne karnındaki bebeğin, annesinin duygu dünyasına ve çevresindeki seslere verdiği tepkiler, bunun açık bir göstergesidir. Araştırma, iletişimde bedensel göstergelerin, doğru ya da yanlış kullanımının, iletişim üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini incelemek için yapılmış, bu süreçte iletişim ve gösterge kavramları ve bu kavramların sinema ile ilişkileri de incelenmiştir. Filmdeki karakterlerin bedensel hareketlerinin neden, niçin ve nasıllarına ilişkin veriler, niteliksel araştırma yöntemi ile toplanmıştır.Kadın ve erkek olmak üzere iki cinsten oluşan insanlık, bu cinslerin sahip oldukları fizyolojik ve psikolojik farklılıkları, beden dillerine de yansıt-maktadır. Kadın ve erkeklerin beden dillerini kullanma farklılıklarının incelendiği araştırmada, aynı duyguların iki cinste farklı göstergelerle ifade edildiği gözlenmiştir. Beden dili insanın en önemli hazinesidir. Bu hazinenin doğru kullanımı başarı, yanlış kullanımı ise başarısızlık ve mutsuzluk getirir.Anahtar Sözcükler1.İletişim,2.Gösterge,3.Beden Dili,4.Sinema,5.Üç Maymun.
Özet (Çeviri)
This thesis study which analyses the body language in the film ?Three Monkeys?, aims to search the different aspects of the body language and its usage within the film by showing examples of visual elements. The body language, that is the most important but least known element of communication, is the most significant means of expression of the human even before his birth. The reactions of a fetus to its mother?s feelings and the outside noises are clear indication of this issue. Determined to examine the positive and negative effects of accurate and inaccurate use of the physical indicators in communication, within this process, the study also examines the communication and indicator concepts and these concepts? relations with cinema. The data, concerning the physical movements of the characters in the film, gathered with qualitative research methods.Two species of humanity, namely the woman and man, reflect their physiological and psychological differences to their body language. The study in which the differences of women and men using their body language are assessed, observed that the very same feelings are being expressed with different indicators by two sexes. Body language is humankind?s most important treasure. The proper use of this treasure leads to success, while misuse brings failure and unhappiness.