Structured analysis and design of a menagement information system in a small size company
Küçük boyutlu bir şirkette bir yönetim bilişim sisteminin yapısal çözümleme ve tasarımı
- Tez No: 27257
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ONAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yönetim Bilişim Sistemi, Yapısal Yaklaşım, Amaç Kökenli Yaklaşım, Yukarıdan- Aşağı Yaklaşım, Veri Akış Şeması, Management Information System, Structured Approach, Objective Oriented Approach, Top-Down Approach, Data Flow Diagram
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
oz KÜÇÜK BOYUTLU BÎR ŞİRKETTE BÎR YÖNETİM BİLÎŞÎM SÎSTEMÎNÎN YAPISAL ÇÖZÜMLEME VE TASARIMI ULUSOY, Bülent Yüksek Lisans Tezi, İşletme Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y.Doç. Dr. Zeynep ONAY Temmuz, 1993, 1 13 sayfa. Bu çalışmada, küçük boyutlu üretici ve ticari bir şirket yukarıdan-aşağı, amaç kökenli bir yaklaşım uygulanarak çözümlenmiş ve bilgi ile ilgili yetersizlikleri teşhis edilmiştir. Hiyerarşi tabloları ve veri akış şemaları gibi yapısal araçlar sistem geliştirilmesinin çözümleme ve sistem geliştirme evrelerinde kullanılmıştır. Yeni sistemde, örgüt yapısında değişiklik önerilmemiş, ancak bazı yeni işlemler, veri depolan ve veri akışları dahil edilmiş ve bazı mevcut veri akışları yeniden yönlendirilmiştir. Mevcut sistem ve önerilen sistemde sunulan değişiklikler detaylı olarak açıklanmış ve önerilen sistemin veri depolan ile veri akışları hakkında bilgi içeren bir veri sözlüğü hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRUCTURED ANALYSIS AND DESIGN OF A MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM IN A SMALL SIZE COMPANY ULUSOY, Bülent Master of Business Administration Supervisor: Assist Prof. Dr. Zeynep ONAY My, 1993, 113 pages. In this study, a small size manufacturing and trading company has been analyzed by applying a top-down, objective oriented approach and its deficiencies in information have been diagnosed. Structured tools such as hierarchy charts and data flow diagrams have been used both in the analysis and design stages of systems development. In the new system no changes in the organization structure have been proposed, but some new processes, data stores and data flows have been included and some of the existing information flows have been rerouted. The current system and the changes introduced in the proposed system have been explained in detail and a data dictionary which contains information about the data stores and data flows of the proposed system has been prepared.