The Regional inventory information flow system of a state enterprise
Bir kamu iktisadi teşebbüsünde bölge stoğu bilgi akış sistemi
  1. Tez No: 27262
  2. Yazar: CÜNEYT ÜRKÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Veri Akış Diagramı, Bilgi Gereksinimleri Belirlemesi, Entegrasyon, Veri Akış Frekansı, Güvenilirlik, otomatik işlem, Mükerrer işlem, Data Flow Diagram, Information Requirements Determination, Integration, Frequency of Data Flow, Reliability, Automatic Processing, Redundancy
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu çalışmanın yeri bir çok üretim ve pazarlama dalında faaliyet gösteren bir Türk sanayi devi Sümerbank'tır. Bölge stok işlemleri konu alınarak kayıt girişi, dosya tutma, ve raporlamanın geliştirilmesi amacıyla bilgi akışı analiz edilmiştir. Bunun sonucunda cari satış ve stoğun daha iyi izlenebilmesi sağlanmış olup, bu sayede oluşan güvenilir veri ve süreçlere dayalı olarak daha tutarlı yıllık planlama yapılması imkanı doğmuştur.
Özet (Çeviri)
The setting of this study is Sümerbank, a giant of the Turkish industry involved in many kinds of production and marketing. The regional inventory operations being the focus, the information flow is analysed with the objective of improving record entry, file keeping, and reporting. This fosters better monitoring of current sales and inventories and more consistent annual planning based on more reliable data and processing.