Capital budgeting under inflationary conditions
Enflasyonist ortamlarda sermaye bütçelemesi
  1. Tez No: 27263
  2. Yazar: İSMAİL ALPAY ÖNDER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL SARIASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sermaye Bütcelemesi, Enflasyon, Reel Getiri, Hominal Getiri, Fisher Etkisi, Barby Etkisi, Enflasyon Riski, Capital Budgeting, Inflation, Real Rate of Return, Nominal Rate of Return, Fisher Effect, Darby Effect, Inflation Risk
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
ÖZ EHFLASYOHiST ORTAMLARDA SERMAYE BÜTCELEMESİ ÖMDER, ismail Alpay Yüksek Lisans Tezi, işletişe Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: ProfJDr. Halil Sarıaslan Eylül, 1993, 125 sayfa Sermaye bütcelemesi yatırım projelerinin değerlendirilmesinde kullanılan temel araçlardan biridir. Enflasyon sermaye bütcelemesi kararlarım ciddi olarak etMlemektedir. Sermaye bütcelemesi süre cinde enflasyona gas ardı etmek çok sararlı olacak, irrasyonel kaynak kullanımına yol açabilecektir. Bu çalışmanın amacı enflasyo nun sermaye bütcelemesi üserindeM etkilerini açığa çıkarmak ve söz konusu sürece entegre etmektir. Enflasyon etkilerinin büyüklük ve yönlerini araştırmak üsere bir örnek olay da çakılmaya, dahil edilmiş ve teori ile pratik arasında bağ kurulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CAPITAL BUDGETING UNDER INFLATIONARY CONDITIONS ÖNDER,ismail Alpay Master of Business Administration Supervisor; Prof-Dr. Halil SARIASLÂN September, 1993, 125 pages Capital budgeting is one of the major tools which helps finan cial managers in evaluating investment proposals. Capital budgeting decisions are seriously distorted by inflation. Overlooking infla tion in capital budgeting will be detrimental and will result with irrational resource allocation. The purpose of this study is to identify the effects of inflation on capital budgeting and suggest ing ways to successfully incorporate it in the process. A sample event is also presented to investigate the magnitude and the direc tion of inflationary distortions and to link the theory and prac tice.