Örgüt içi halkla ilişkiler faaliyetlerinin güdülenme üzerindeki etkileri: Kar amacı olmayan bir örgütte uygulama
The impacts of public relations activities on motivation at nonprofitable organizations?s applications
  1. Tez No: 273378
  2. Yazar: ÖZGÜR UYAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KEMAL POYRAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Public Relations, Motivation, Relations in Companies
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Gelişen örgüt yapılarına paralel olarak örgüt içerisindeki halkla ilişkiler faaliyetleri ve bu faaliyetlerin işgörenler üzerindeki etkileri de önemli bir hal almıştır. Örgüt yapıları genişledikçe örgüt işgörenleri arasındaki bağ zayıflamaya başlamış, gelişen teknoloji ve makineleşmeye paralel olarak, sadece üretim aşamasında değil, birçok aşamada örgütlere makineler girmiş ve sonuç olarak da işgörenlerin monotonlaşan iş yaşamları, güdülenmelerini düşürmüştür.Halkla ilişkiler konusunda hedef kitleler çoğu zaman örgüt dışında olsa da, üzerinde önemle durulması gerekli bir diğer hedef kitlemiz de örgütteki işgörenlerdir. İşgörenlerin güdülenme düzeylerini artıramadığımız sürece örgütümüzün verimliliğini artırmanın olanaklı olmadığı değerlendirilmektedir.Bu çalışmada ise; bahse konu bu güdülenme eksikliğinin giderilme yollarından biri olarak görülen örgüt içi halkla ilişkiler faaliyetleri, bu faaliyetler kapsamında işgörenlere yönelik halkla ilişkiler uygulamaları ve bu faaliyetlerin güdülenmeye etkileri anlatılarak, uygulama aşamasına geçilmiş, kar amacı gütmeyen bir kamu örgütünde işgörenlere yönelik ?Örgüt İçi Halkla İlişkiler Faaliyet Durumu? ve ?Faaliyetlerin Güdülenmeye Etkisi? ne ait işgörenlerin görüşleri anket yöntemiyle toplanmıştır, çalışma sonucunda var olduğu görülen ilişkinin işgörenler tarafından algılanma durumları gösterilerek konuyla ilgili öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Public Relations activities and it?s impact on employees have became important in the parallel with developing organization structures. Advance technology, expansion of organizations and increasing industrialization, not only in production phrase but in many other phrases, leads daily routines, weakness in relations between employees and demoralization of employeesUsually individuals who are outside of organization are seen as the most important target groups by public relations but employees should be given same attention. Without increasing motivation it?s not possible to increase productivityThis thesis is about in organization public relation activities ?which is seen one of the ways of fixing lack of motivation problem and also Public relations activities for employees and it?s impact on motivation are analyzed and then employees in a non profitable public organization have been selected and surveyed about their perception of ?in organization public relation activities status? and ?activities effect on motivation? In the light of employee?s perceptions of relations as seen in the paper (gathered by questions asked to employees) some suggestions have been made.