E-ticaretin kurumsal imaja etkisi
Effect of e-commerce on institutional image
- Tez No: 273453
- Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT TOKAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-Ticaret, İnternet, Kurumsal, İmaj, E-commerce, Internet, İnstitutional, Image
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 203
Özet
E-ticaret teknolojinin getirdiği en önemli yeniliklerden birisidir. Mobil yaşamın ve internetin yaşamımızda büyük önem taşıdığı günümüzde, pek çok konuda olduğu gibi alışveriş de sanal ortamlara taşınmaktadır.Tüketiciler klasik yöntemlerle birden fazla markayı çeşitli perakende mağazalarda aramak için kaybettiği zaman yerine, internete girerek, farklı ürünlerin detaylı bilgilerine ulaşıp, bu ürünleri kolayca ve hızlı bir şekilde, zaman kısıtı olmaksızın sipariş edip, temin edebilmektedir.Kurumsal imaj, kurumsal görünüm, kurumsal iletişim ve kurumsal davranış unsurlarının toplamından oluşmakta ve kurumun gerek iç gerekse dış hedef kitlesi üzerinde inandırıcılık, güven yaratmak ve sürdürmek gibi önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Bu unsurlar aynı zamanda kurumsal kimliği oluşturan unsurlar olarak da karşımıza çıkmaktadır.E-Ticaretin sunduğu kolaylıklar, hizmet kalitesi, hizmetin özellikleri, web sitesinin özellikleri kurumun kurumsal imajını da etkilemektedir.
Özet (Çeviri)
E-commerce is one of the most important advances what the technology birig it on. In today?s world in which mobile life and internet have a significant role in our lives, shopping ? as well as a majority of things ? has started to be carried on via virtual media.Consumers can access detailed information of various products via internet, order these products easily, rapidly and regardless of time limitation instead of seeking more than one trademark with traditional methods in different retail-sale shops.Corporate image consists of factors such as corporate outlook, corporate communication and corporate behavior and it has a significant role of placing and sustaining trust among both internal and external target group of the corporation. These factors are also known as the factors comprising the corporate identity.Corporate image of the firm is also affected by conveniences brought about by the e-commerce, service quality, service features and web site features.